03 Mart 2016 15:29

İzmir, Ankara ve Van'da 8 Mart etkinlikleri

Paylaş

İzmirli kadınlar 8 Mart mitingini 6 Mart Pazar günü Bornova’da yapacak. “Savaşa, şiddete, ataerkiye, muhafazakarlaşmaya karşı, barış, özgürlük, güvenceli iş ve yaşam hakkımız için direniyoruz!” şiarıyla düzenlenen miting saat 13.00’te başlayacak. 8 Mart Salı günü KESK’li kadınlar iş güvencelerinin ortadan kaldırılmasına karşı, “Yaşam hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek saat 12.30’da Karşıyaka İstasyon Meydanında toplanıp bir yürüyüş gerçekleştirecek.

KESK’li kadınlar tüm ülkede 8 Mart’ın resmi tatil olması talebiyle  eylemler gerçekleştirecek. Balçova Ekmek ve Gül Grubu da 5 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Çınar Düğün Salonu’nda bir şenlik düzenliyor. Bayraklılı kadınlar da 5 Mart saat 15.00’te  Yamanlar Cemevi’nde 8 Mart kutlaması yapacaklar. Bornova Ekmek ve Gül Grubu 13 Mart günü saat 14.00’te Atatürk Mahallesi Bornova Kültür Merkezinde bir kadın şenliği düzenliyor. Viyana Kadın Korosu da 5 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Harmandalı İnönü Mahallesi Muhtarlığı Önünde  “Güvenceli iş, barış dolu bir yaşam hakkımız! Mahkum edildiğimiz değil, hak ettiğimiz hayatı yaşayacağız” diyerek müzik ve şiir dinletisi yapacak. 

ANKARA 

Ankara Kadın Platformu 6 Mart Pazar günü saat 12.00’de Kolej’den Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyüş yapacak. Mamak Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği ve 12 köy derneği 8 Mart için  ortak bir etkinlikte buluşuyor. 5 Mart Cumartesi günü saat 12.30’da Tekmezar Hacı Bektaş Veli Parkı’nda toplanacak olan kadınlar yürüyüşün ardından saat 14’de Alyans Düğün Salonu’nda bir şenlik gerçekleştirecek. Sincan’da kadınlar 8 Mart günü saat 19.00’da meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından Eğitim Sen Ankara 4 No’lu şubede bir etkinlik gerçekleştirecekler. 

VAN

Vanlı kadınlar, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla yarın kent merkezinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için miting yapacak. Kadınlar, “Cizre'de direnen ve bedeni devlet tarafından teşhir edilen kadın yoldaşlarımızın ruhuyla alanlarda olacağız” diyerek, mitinge katılım çağrısı yaptı. Zehra Yobaş, kadınların devletin katliamcı ve inkarcı uygulamalarına karşı direnmekten başka bir seçeneğinin olmadığını vurguladı.(HABER MEREKZİ)

  

ÖNCEKİ HABER

KESK’li Kadınlar, ‘Savaşı, güvencesizliği reddediyoruz’ dedi

SONRAKİ HABER

Bu yeni AKM projesi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...