03 Mart 2016 15:25

KESK’li Kadınlar, ‘Savaşı, güvencesizliği reddediyoruz’ dedi

Paylaş

KESK üyesi kadınlar Ankara’da 8 Mart etkinliklerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla başladı. Kadınlar, “Savaşı, güvencesizliği ve kadın düşmanı politikaları reddediyoruz” dedi. 

Bakanlık önünde “Aile değil, kadın bakanlığı istiyoruz” sloganı atan kadınlar adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Serpil Parmaksız yaptı. Parmaksız, son dönemde ortaya çıkan savaş durumu, yaşam hakları ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırılan yasal düzenlemelerin, tüm toplumu güvencesiz ve geleceksizlik bırakmayı amaçladığını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “Kadına şiddet yoktur. Algıda seçicilik vardır.” sözlerini eleştiren Parmaksız, bu sözün kadın cinayetlerinin devam ettirileceğinin açık bir kanıtı olduğunu belirtti. 
AKP’nin kadına yönelik şiddete neden olan ayrımcılığı ve emeğin görünmez kılındığı aile formunu yaratmayı amaçladığını ortaya koyan Parmaksız, “Kadınların istihdama katılımının önünü açmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının altı boş projelerinden başka adımı yoktur. Kadınların çalışma hayatının her alanında uğradığı ayrımcılık, düşük kadın istihdam oranları ve ücretleri konusunda artık somut adımlar atılmalıdır.” dedi. Kadınların taleplerini de sıralayan Parmaksız, “Çocuk, yaşlı, engelli bakım sorumluluğunu tek başına kadına yükleyen anlayıştan vazgeçilmeli; tüm ebeveynlere nitelikli, ücretsiz, ana dilinde, ve 7 gün 24 saat hizmet veren mahalle ve işyeri kreşleri imkanları sağlanmalı” diye konuştu. 

‘SERMAYENİN DE DİYANETİN DE KÖLESİ OLMAYACAĞIZ’

Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde yaptığı açıklamadan sonra Diyanet İşleri Bakanlığı önüne gitti. Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlarla birlikte açıklama yaparak AKP Hükümeti ve Diyanetin kadına karşı gerici ve yok sayan fetvalarına tepki gösterdi. Burada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Serpil Parmaksız, “Biz yok saydıkları her yerde eşitiz, biz varız inatla var oluyoruz, olacağız’’ dedi. Diyanetin, iktidarın gerici politikalarının uygulayıcısı haline geldiğini ve yaptığı açıklamalarla ensesti, tacizi meşrulaştırarak suç işlediğini belirten Parmaksız, “Kahkahalarımızı, kürtaj olup olmayacağımızı, nasıl çocuk doğuracağımızı, kılımızı tüyümüzü, eteğimizin boyunu dert eden kadın düşmanlarına itaat etmiyor ve mücadelemizi yükseltiyoruz. Biz kadınlar ne erkeklerin ne de sermayenin ücretli ve ücretsiz köleleri olmayacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Çoçuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi: Çocukların çığlığını duyun

SONRAKİ HABER

İzmir, Ankara ve Van'da 8 Mart etkinlikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...