03 Mart 2016 15:17

Çoçuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi: Çocukların çığlığını duyun

Paylaş

Çoçuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan ve hayatları tehlike altındaki çocuklar için halkın yaşam hakkını ve haklarını korumakla yükümlü kurum ve kişilere mektup gönderdi. Yapılan açıklamada,  çocuklar için acilen güvenilir bir koridor açılması talep edildi. 

Yenişehir Postanesinde bir araya gelen girişim temsilcileri, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bodrum katlarında ve çatışmaların ortasında kalan ve isimlerini açıkladıkları 18 çocuk için güvenilir bir koridor açılmasını istedi. Postane önünde Çocuk İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi adına konuşan Dilşah Özdinç, İnsan Hakları Derneğine yapılan başvurular ve Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörünün yaptığı açıklamalara göre bodrumlara sığınan en az 18 çocuk bulunduğu, bu durumun Diyarbakır Valiliğinin açıklamalarıyla da teyit edildiğini bildirdi.

Açıklamanın ardından, hükümet yetkililerine, TBMM Başkanlığı ve siyasi partilere, UNICEF başta olmak üzere Birleşmiş Milletlerin insan hakları mekanizmalarına, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonuna mektuplar gönderildi. Mektupta, “Çocukların başına gelebilecek her türlü hak ihlallerinde devlet ve Hükümet kadar sizlerin de sorumluluğu var” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tıp öğrencilerinden Sur açıklaması: Sur’da yaşam koridoru açılsın

SONRAKİ HABER

KESK’li Kadınlar, ‘Savaşı, güvencesizliği reddediyoruz’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...