03 Mart 2016 14:26

Sur'dan çıkan siviller gözaltında

Paylaş

Sur ilçesinden dün gece saatlerinde çıkan ve aralarında Elif Su bebeğin de bulunduğu 10 sivilin gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Yurttaşlardan ağır yaralı olan Rıdvan Tuncer ise, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kuşatma 93'üncü gününü geride bırakırken, saldırılar gün boyu kesintisiz sürdü. Dün gece, mahsur kalan ve aralarında yaralıların da olduğu toplam 11 sivil, ambulansa ulaşırken, durumu ağır olan Rıdvan Tuncer adlı yurttaş, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Aralarında 4 aylık Elif Su'nun da bulunduğu 10 kişi ise, gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'de tutulduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan Hasırlı Halk Meclisi Eşbaşkanı Seniha Sürer'in kolundan ve kafasından yaralandığı öğrenildi. Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Diyarbakır Şubesi de, gözaltına alınan 11 yurttaşın serbest bırakılması için Diyarbakır Savcılığı'na başvurdu.

Gözaltına alınan sivillerin isimleri şöyle: Mehmet Salih Pasin, Seda Arslan, Elif Su Arslan (4 aylık bebek), Mehmet Çoreşoğlu, Seniha Sürer, İhsan Karatay, Mesut Aygül, Fatma Kaya, Mehmet Şah Pervane ve İhsan Biter. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

DTCF’de TGB gerilimi

SONRAKİ HABER

Renault'da işçilerin talebine rağmen eylem kararı çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...