03 Mart 2016 14:02

Suruç'ta yaralanan Tülin Gür’e şimdi de hapis cezası

Paylaş

Suruç Katliamı’nda yaralanan ESP Üyesi Tülin Gür, Facebook’ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Geçtiğimiz günlerde, İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından Gür’ün canlı bomba olabileceği yönünde 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen bir yazının dava dosyasına girdiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu bu yazıda, Gür’ün hastanede tedavi gördüğü sırada psikolojisinin bozulmuş olabileceği, bu nedenle de iyileşmesi durumunda canlı bomba eylemi dahil, silahlı, bombalı eylemlerde bulunabileceği ileri sürülüyordu. 

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” yapmakla suçlanan Gür, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Gür’ün avukatları suçlamaların hiçbir maddi delile dayanmadığını, müvekkillerinin sosyal medyada paylaştığı profil resmi, arkadaşları ile çektirdiği fotoğrafların dahi sanki delilmiş gibi dosyaya eklendiğini ve bu şekilde dosyanın kabartılmak istendiğini söyledi. İstihbarat Dairesi Başkanlığının müvekkilinin hedef gösterdiğini söyleyen Gür’ün avukatlarından Sevil Aracı, müvekkilinin  paylaşımında herhangi bir “terör örgütü” ibaresinin olmadığını belirterek kararı temyiz edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş’ten kiralık işçilik yasasına karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Uluslararası af örgütü: Suriyeli mülteci, keyfi şekilde gözaltında tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...