03 Mart 2016 14:00

Petrol-İş’ten kiralık işçilik yasasına karşı imza kampanyası

Paylaş

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, Türk İş Genel Merkezinin kıdem tazminatının fona devri ve kiralık işçilik uygulamasına karşı başlatmış olduğu imza kampanyası kapsamında stant açtı. Kampanyaya Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek vererek,  Demokrasi Meydanı’nda açılan stantta imza topladı. 

Konuyla ilgili açıklamasında Türk-İş’in 22. Olağan Genel Kurulunda ‘kıdem tazminatlarının kaldırılması ve kiralık işçi modelinin gündeme gelmesi genel grev sebebidir’ kararını hatırlatan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Türk-İş’e seslenerek, “Alınan kararı lütfen hayata geçirin” dedi. 
Topladıkları imzaları AKP İl Başkanlıklarına oradan da Meclise ulaştıracaklarını belirten Oktay, “Amacımız bir kamuoyu yaratmak. Bu sadece bir başlangıçtır. İktidar eğer bu uygulamalarda ısrarcı olursa tüm Türkiye’deki işçi sınıfı alanlara çıkıp tepkisini sokağa taşıyacaktır. Biz Türkiye işçi sınıfı olarak tüm demokratik haklarımızı alanlara yansıtacağız. Kanunun yasalaşmasında ısrar edildiği takdirde lokal olarak görülen bu hareketler, Türkiye genelinde verilecek bir mücadeleye dönüşecektir” şeklinde konuştu. 
Açıklamada Renault işçilerinin direnişinin de sahiplenilmesi ve büyütülmesi gerektiği vurgulandı.(İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de öldürülen kadınların yarısı Antalya’da

SONRAKİ HABER

Suruç'ta yaralanan Tülin Gür’e şimdi de hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...