03 Mart 2016 13:43

Ayvalıtaş Davasında sanıklar yine tutuklanmadı, dava dosyası adli tıbba gönderildi

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Ümraniye’de 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili açılan davaya devam edildi. Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesinde görülen duruşmada Mahkeme heyeti, sanıkların kaza sırasında dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranıp davranmadığının belirlenmesi için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verdi. Duruşma 25 Mayıs tarihine ertelendi. 

SANIKLAR HIZLARINI AZALTMAK YERİNE ÇOĞALTMIŞ

8. Ağır Ceza Mahkemesinde 12. celsesi görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş geldi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Gül Ayvalıtaş, olayda yaralanan kuzeni Seyit Kartal ve babası Mustafa Kartal’ın da katıldığı duruşmayı CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de izledi. 
Duruşmada Ayvalıtaş’ın avukatlarının getirdiği Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu uzman kişi olarak dinlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde öğretim görevlisi olan Gedizlioğlu, olay anına ait görüntüleri de izleterek sanıkların kusurlu olduğunu söyledi. Gedizlioğlu, “Görüntüleri inceleyince sanıkların olağanüstü olayların olduğu bir yere yaklaşırken tedbirli olmadıkları, en azından hızlarını azaltmadıkları, tersine hızlarını çoğaltmaya çalıştıkları izlenimini edindim” dedi. Sanık avukatının olayın olduğu ve kazanın olduğu yerin ayrı olduğunu ve sanıkların Ayvalıtaş’ı görme imkanının olmadığını söylemesinin üzerine Gedizlioğlu, otobandaki hız sınırının 110 km olduğunu hatırlatarak, “Sanık küçük bir frenle durup gazdan ayağını çekse bile kaza gerçekleşmez ve Ayvalıtaş ölmezdi” dedi.  

Duruşmada söz alan Ayvalıtaş ailesi avukatları da, mevcut bilirkişi raporunun eksik incelemeye dayalı ve teknik incelemeden uzak olduğunu söyleyerek yeni bilirkişi raporu talep etti. Avukatların talebini kabul eden mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilerek incelenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 25 Mayıs 2016’ya ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

Köln Radyosu’nun sesi kısılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

Berkin’i vuran polisin kimliği belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa