03 Mart 2016 13:37

Sosyal hizmet emekçileri agaryaya hayır dedi

Paylaş

SES Adana Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Adana Şubesi , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan emekçilere yönelik mobbing ve angarya uygulamalarına ilişkin müdürlük önünde basın açıklaması yaptı. 

Sosyal hizmet emekçilerinin kendilerine sorulmadan sık sık görev yerleri değiştirdiğini   söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Adana Şube Başkanı Kürşat Köstü, ayrıca hizmet içi eğitim, aday memur eğitimi gibi toplantıların mesai saatleri dışında düzenlendiğini ve Çocuk İzlem Merkezleri'nde 24 saat nöbet hizmeti karşılığında herhangi bir ücret ödenmediğini ifade etti. Angarya nın Anayasaya göre suç olduğunu kaydeden Köstü, haftalık 40 saatten fazla çalışma için mesai ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.
Operasyonlar bitti denilerek bölgeye sosyolog ve psikolog görevlendirmesi yapıldığını dile getiren Köstü, çatışmanın devam ettiği bölgede belli bir planlama olmadan tepeden inme emirle yapılan çalışmanın nitelikli olmadığını söyledi. Adana'dan görevlendirilen 11 kişiden 9'unun SES üyesi olmasının manidar olduğunu söyleyen Köstü, Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya hazır olduklarını ancak mobbing ve angarya uygulamalarının karşısında olduklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mersinli işçilerden Renault işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Köln Radyosu’nun sesi kısılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa