03 Mart 2016 13:30

Mersinli işçilerden Renault işçilerine destek

Paylaş

Ek zam talebiyle mücadele eden Renault işçilerine destek çığ gibi büyüyor. Mersin’de Genel-İş Sendikasına üye işçiler Özgür Çocuk parkında toplanarak direnişteki Renault işçilerinin yanında olduklarını belirtiler. 

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy “Ek zam talebi için mücadele eden işçilere ve işten atılan arkadaşlarına  sahip çıkan işçilerin ve işçi ailelerinin polis şiddetine uğraması,iktidarın hangi sınıfın yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir” şeklinde konuştu.         

12 Eylül’ün sendikal yasaklara ilişkin zincirlerinin kırılmasında 32 yıl sonra sendika seçme hakkını kullanmada ilk başarılı sonucu ulaşabilen Renault işçileri cezalandırma ve caydırmaya yönelik 4 koldan saldırı altında olduğunu ifade eden  Göksoy işçilerin işyerinde temsilcilerinin seçilmesinin engellendiğini belirtti.

‘’Mayıs 2015’teki Metal Fırtınanın’ ardından,yıllardır işçiyi patrona satan sarı sendika Türk Metal’den istifa ederek Bileşik Metal-İş  Sendikasına üye olan işçilere yönelik saldırılar özellikle son bir haftadır şiddetlenmiştir” şeklinde konuşan Göksoy Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin işten atıldığını ve arkadaşlarına sahip çıkan işçilerin de polisin saldırısına uğradığını söyledi.Göksoy “Ek zam talebi için mücadele eden işçilere ve işten atılan arkadaşlarına  sahip çıkan işçilerin ve işçi ailelerinin polis şiddetine uğraması,iktidarın hangi sınıfın yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

‘İŞÇİ’Yİ İŞVEREN GÜDÜMÜNDEKİ SENDİKALARA MAHKUM ETMEYİ AMAÇLIYORLAR’

 Yapılan  saldırılarla  işçileri,devlet ve işveren güdümündeki  sendikalara mahkum etmeyi amaçlandığını söyleyen Göksoy “Bu saldırılar,sadece Renault işçisine değil,sendikal haklara,DİSK’e Türkiye işçi sınıfına yapılmış saldırılardır.İşçilere saldıran sermaye koalisyonun tüm uzantılarına yanıtı başta DİSK olmak üzere Türkiye işçi sınıfı verecektir” diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinemacı Suat Eroğlu’nun davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Sosyal hizmet emekçileri agaryaya hayır dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...