03 Mart 2016 12:16

Karagül, Demirtaş’a hakaret yağdırdı

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, dünkü “Demirtaş hepimiz için ortak tehdittir!” başlıklı köşe yazısında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a eleştiri sınırlarını aşarak hakaretler yağdırdı ve “terörist” ifadesini kullandı.

Paylaş

Karagül’ün köşe yazısından bazı bölümler şöyle: 

“O bir ölü sevici. Kandan, çatışmadan, savaştan, ölümden beslenen bir adam. Uğursuz bir adam.. Ağzından çıkan her söz, her cümle ölüm olarak geri dönüyor. Her konuştuğunda birileri ölüyor, her çağrı yaptığında sokaklar kan gölüne dönüyor. Ve o, bu kandan besleniyor.

- Terörü övüyor, daha fazla kan istiyor, iç savaş çıkarmak için her türlü kirli yöntemi kullanıyor, sözleri ve eylemleriyle bu ülkenin tamamına kurşun sıkıyor. (...)

Bir siyasi partinin eşbaşkanı olarak bu ülkenin bütün ayrıcalıklarından, imtiyazlarından yararlanıyor. Diğer eşbaşkanla birlikte terör örgütlerini yönetiyor, o örgütlerin “iç savaşı”nın siyasi dilini biçimlendiriyor. (...)

Ve o kişi Meclis çatısı altında, dokunulmazlıklar arasında yapıyor bütün bunları. Hiçbir ülke, kendine açık savaş ilan eden, bunu fiiliyata döken, terör saldırılarına arka çıkan, ülkede iç savaş çağrıları yapan, “daha fazla öldürün!” diyecek kadar aklını kaçıran bir adama dokunulmazlık sağlayamaz. (...)

Selahattin Demirtaş’tan söz ediyorum. Kobani olayları sırasında yaptığı çağrılarla elli kişinin ölümüne neden olan, terörün en iğrenç halinin gösterilmesine yol açan, insanları öldürmekle yetinmeyip yakan, hatta parçalayan bir çıldırmışlığı sokaklara salan bu adam, yine benzer çağrılar yapıyor. (...)

O, coğrafyamızı hedef alan, şimdilerde Türkiye içlerine yöneltmeye çalıştıkları çokuluslu işgalin içerideki uzantılarından biridir. Bugüne kadar Demirtaş’ın sözleri kadar Kürtler’in ölümüne yol açan bir söylem olmamıştır. 

HDP’lilerden ve PKK’lılardan başka kimse harekete geçmedi, sokağa inmedi. Bu delinin sözlerine uymadı. Onun sözleriyle harekete geçen çok az bir grup da, ‘Barış istemiyoruz, savaş istiyoruz’ sloganları attı. Demirtaş’ın arzularını dillendirdiler.

Teröristten barış adamı çıkarmak...

Bu slogan herşeyi özetliyor, gerçeği bütün çıplaklığı ile ortaya koyuyor. O sloganı attıran Demirtaş’tır. Onun ekibi, örgüt arkadaşları, katiller grubudur. (...)

Böyle bir adamı, “barış adamı” olarak Türkiye’ye yutturmaya çalışanlar utanıyorlar mı acaba bugün. Onu bir proje olarak 7 Haziran seçimlerine hazırlayanlar, bugün bari o çirkin hesabı anlamışlar mıdır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciye ‘Erdoğan’a hakaret ettiğini duydum’ soruşturması

SONRAKİ HABER

Gazeteler saldırıyı meşrulaştırma gayretinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...