03 Mart 2016 03:54

SİYAD Ödül Töreninde Emek Sineması protestosu

Paylaş

48'incisi düzenlenen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri, Şişli Kent Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde, Beyoğlu Emek Sineması'nın yıkılması protesto edildi.

Kokteylin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak "Onur Ödülleri" dağıtıldı. Ahmet Soner, Menderes Samancılar, Gülsen Tuncer ve Hilmi Etikan Onur Ödülü'ne değer görüldü.

En İyi Film "Abluka" seçilirken, filmin yönetmeni Emin Alper de "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini aldı. Yılın En iyi Yabancı Film Ödülü "Mad Max: Fury Road"a verilirken, "Emek Ödülü" ise Emek Sineması yer göstericileri Murat Aldemir ile Hayri Akkoç'a takdim edildi.

Emek Ödülü'nü vermek için sahneye çıkan, aynı zamanda Emek Sineması Mücadele Sözcüsü de olan tiyatrocu Defne Halman, yıkılan Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içerisindeki yeni sinemanın adının Emek Sineması olarak belirlenmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Halman konuşmasını sonlandırırken, elindeki “Emek Bizim, İstanbul Bizim" yazılı dövizi havaya kaldırarak bir süre slogan attı. Salondaki davetliler de Halman'ın sloganlarına eşlik etti.

SİYAD Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kaya Özkaracalar, Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içindeki yeni sinemada düzenlenecek etkinlikere dernek üyelerinin katılmayacaklarını açıkladı.

SİYAD ödüllerine 'Abluka', törene 'barış' talebi damga vurdu


CEM YILMAZ, TV KANALLARINI ELEŞTİRDİ

Tuğrul Tülek’in sunuculuğunu yaptığı gecede En İyi Yabancı Film Ödülünü Cem Yılmaz anons etti. Mad Max Fury Road filminin ödül aldığını açıklayan Yılmaz, 1996’da katıldığı SİYAD ödül törenini hatırlattı. Dernekten ödül almamasını Leonardo Di Caprio’ya benzeten Yılmaz, ödül töreninin televizyonda canlı yayınlanmamasını da  eleştirdi.

SİYAD Onur ödülleri Melis Behlil, Hilmi Etikan ve Ahmet Soner’e verirken SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Menderes Samancılar’a ve Gülsen Tuncer’e onur ödüllerini takdim etti. Dorsay, Sinema Yazarları Derneği ödül töreninin özellikle Türkiye'de Oscar ödülleriyle kıyaslandırıldığını ancak bunun yersiz bir tartışma olduğuna dikkat çekti.

Bu yılın SİYAD’ın gençliğini kanıtladığı bir yıl olarak niteleyen Dorsay, yeni ekiplere, gençlere her alanda olduğu gibi yer verilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SİYAD ödülleri 48. kez sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Edirne'de HDP'liler gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa