02 Mart 2016 13:44

Kurgu mektupla çocuklara savaşı övdürüyorlar

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, polis ve askerlere mektup gönderme kampanyası başlattı. Çocuklar adına yazılan, dini ifadeler içeren ve savaşı öven taslak mektuplar hazırlandı.

Paylaş

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokul ortaokul ve liselere gönderdiği bir yazı ile sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentlerdeki polis ve askerler için mektup kampanyası başlattığı belirtildi. “Terörü kınıyorum askerime polisime yazıyorum” başlıklı mektup kampanyası için okullara çocuklar adına taslak olarak yazılmış mektuplar gönderildi.

Kampanya, Malatya İnsani Yardım ve Terörü Telin Platformu tarafından başlatıldı, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm okullara gönderdiği yazıda, “Malatya ilimizdeki öğrencilerin kampanyaya katılımları müdürlüğümüzce uygun görülmektedir” diye ifade etti. 

DİNİ İÇERİKLİ KURGULANMIŞ MEKTUP!

Dini ifadelerle yazılan ve okul çağındaki çocuklara militarist duygular aşılayan mektupla çocuklar adeta savaşa ortak ediliyor. Öğrencilere dağıtılan önceden yazılmış mektubun alt kısmında ise “özel düşüncelerim” yazılı bir bölüm ayrılmış ve öğrencilerin duygularını buraya yazması istenmiş. Öğrencilere dağıtılan ve “Askerime polisime selam ve dua ile” başlıklı ‘kurgulanmış mektupta’ şu ifadelere yer veriliyor; “Sizlerin orada hangi şartlarda bizim için mücadele ettiğinizi bilmekteyim. Gelen gazi ve şehitlerimiz, inanın içimiz yanıyor. Sizinle aynı duygularla fiziken olmasa da ruhen hemen yanınızdayım. Dualarımda, ibadetlerimde, sohbetlerimde ve günümün her anında sizleri düşündüğümü, konuştuğumu, yaradana dua ve niyazlarda bulunduğumu bilmenizi dilerim. Hain ve yıkıcı-bölücü teröre karşı verdiğiniz mücadelenin yanında olduğumu ve her ortamda desteklediğimi bilmenizi istiyorum. Selam ve dua ile.”  

ÖLÜM DEĞİL YAŞAM KUTSANMALI!

Mektup kampanyasına ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “Bir mektup kaleme alınacak ise savaşın durdurulması, barışın sağlanması için olmalıdır. Sivil toplum örgütleri ölümleri kutsama temelinde değil, insanların yaşam hakkını önemseyen temelde yaklaşmalı. Bir mektup kaleme alınacak ise barışın sağlanması için olmalı. Sivil toplum örgütleri savaşın durdurulması için hükümet yöneticilerine ve siyasetçilere çağrıda bulunmalıdır” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bilim kurumu mu, kültürel soykırım merkezi mi?’

SONRAKİ HABER

Rıza Bayram’ın ölümü AYM’ye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa