02 Mart 2016 12:32

Erdoğan bu sefer de savcılara talimat verdi: Savcıların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir

Paylaş

Daha önec 'HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarını tozlu raflardan indirin' diyerek meclise talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sefer de savcılara Demirtaş için talimat verdi: "Birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir 

Batı Afrika turunun üçüncü durağı Nijerya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nijerya Devlet Başkanı Muhammad Buhari ile baş başa ve heyetler arası ikili görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın Sur’da yaptığı çağrıyla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine şu yanıtı verdi: 

“Bir terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur: Zaten ben Güneydoğu’daki benim bölge halkımın Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Yine bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Sur yürüyüşüne polis saldırdı, kentte çatışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım Davası'nda ateş emri veren komutan sanık değil tanık oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...