02 Mart 2016 12:23

Diyarbakır’da Sur yürüyüşüne polis saldırdı, kentte çatışmalar sürüyor

Paylaş

Sur'daki ablukayı kırmak için Diyarbakır'ın birçok noktasında bir araya gelen binler, saat 16.00 olduğunda "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana Sûrê" sloganları eşliğinde Sur'a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe polis saldırdı. Sur'a yürümek isteyen halk tüm saldırılara rağmen ilçeye ulaşmakta kararlı. Ara sokaklara dağılan onbinlerce insan tüm saldırılara rağmen sloganlarla yürüyüşünü sürdürüyor. Çıkan çatışmalar kentin tümüne yayılırken, öte yandan Sur'a yürüyüşler de sürüyor. Cizre ve Silopi'de katledilenlerin fotoğraflarının bulunduğu maskeleri takan binler, ara sokaklarda beşerli onarlı gruplar halinde ilçeye ulaşmaya çalışıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentin bir çok noktasında binlerce kişi bir araya geldi. "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana Surê", "Faşist TC Kürdistan'dan defol" sloganlarını atan binler, Sur'a doğru hareket etmeye başladı. Yürüyüşe katılan binler Silopi ve Cizre'de katledilen direnişçilerin fotoğraflarının üzerinde bulunduğu maskeleri takarak, "intikam sloganları" attı. Huzurevleri Mahalle Meclis'inde toplanan binlerce yurttaş Cigerxwîn Kültür Merkezi'ne doğru hareket etti. Kitlenin Huzurevleri'ne doğru yürüyüşü devam ediyor.

KAYAPINAR

Rojava Parkı'nda ise Sur'a yürümek için binlerce kişi toplandı. Sur direnişine destek veren sloganlar atan kitle yeni katılımlarla her geçen an daha artıyor. "PKK halktır halk burada" ve "Bijî berxwedana Sûrê" sloganlarını atan kitlenin bulunduğu parkın etrafına ise TOMA'lar konumlandırıldı. Halkın Dicle Kent Bulvarı'ndan Sur'a yürüyecek. Öte yandan Gaziler Halk Meclisi önünde toplanan yurttaşlar da Park Orman'da bulunan kitle ile birleşmek için yürüyüşe geçti.

BAĞLAR

Surda süren kuşatmamayı kırmak amacıyla merkez Bağlar ilçesinde HDP ve DBP ilçe örgütleri önünde toplanan yüzlerce yurttaşın bekleyişi sürerken, çevre köylerden de yurttaşlar yürüyüşe katılmak için gelmeye devam ediyor. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ve İmam Taşçıer'in de aralarında bulunduğu yurttaşlar ilçe binasında diğer mahallelerden gelecek yurttaşlarla yürüyüşe geçecek.

YENİŞEHİR

Yenişehir ilçesinde ise DTK önünde toplanan yüzlerce kişi Sur'a doğru yürüyüşe geçti. "Bijî berxwedana Sûrê", "Amed isyandır Sur'a selamdır" ve "Bijî Serok Apo" sloganları ve alkışlarla yürüyen halka devlet güçleri gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Halk saldırılara taşlarla karşılık verdi. Çatışmalara ilçe geneline yayıldı.

OFİS’TE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ablukayı kırmak amacıyla Yenişehir ilçesinde yurttaşlar toplandı. DTK önünde toplanan binlerce kişi slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Halkın yürüyüşe geçmesi üzerine polis halka, tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı. Bunun üzerine öz savunmasını alan kitle polise taşlarla karşılık verdi. Kitle Gevran Caddesi'ni trafiğe kapatarak "Her yer sur her yer direniş" sloganlarıyla direnişe geçti.

URFAKAPI'DA POLİS SALDIRISI

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda toplanan binlerce kişi, Urfakapı'ya doğru yürüyüşe geçti. Polis tazyikli su ve biber gazıyla kitleye saldırırken geri adım atmayan binlerce kişi sloganlarla direnişe geçti. Bir süre burada direnişe geçen kitle, saldırılara rağmen bölgedeki direnişi devam ediyor. 

BARİKATLARI AŞAN ERGANİLER SUR'A YÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden Sur'a gerçekleştirilen yürüyüşe katılmak için yola çıkan binlerce kişi, engellemelere rağmen yürüyüşüne devam ediyor. İlçe çıkışında kurulan barikatları aşan halk, sloganlarla tarlalardan Diyarbakır'a doğru yürüyüşe geçti.

BİSMİLLİLER: GECE YARISI DA OLSA SUR'A ULAŞACAĞIZ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden Sur'daki kuşatmayı kırmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılmak için yola çıkan halkın, kente girişi engelleniyor. Polisin engellemesine rağmen Sur'a ulaşmakta kararlı olan Bismillilerin direnişi sürüyor.

DBP İlçe Eşbaşkanı Habip Akıncı, ne pahasına olursa olsun Sur'a ulaşacaklarını belirterek, "Tüm engellemelere rağmen Sur'a yürüyeceğiz. Gece yarısı da olsa Sur'a ulaşacağız" dedi.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın buz hokeyi milli takımı kampında sakatlanan sporcular hastanede rehin kaldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan bu sefer de savcılara talimat verdi: Savcıların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...