02 Mart 2016 12:01

İTÜ'de öğrencilerin direnişi sonuç verdi: Kantin gitti yeşil alan geri geldi

Paylaş

İTÜ Maçka Kampüsü'nde yer alan yeşil alana peyzaj çalışması ve kafeterya yapılmasına yönelik projeye karşı uzun zamandır eylem yapan öğrencilerin direnişi sonuç verdi. İTÜ Rektörlüğü yayınladığı açıklama ile, kafeterya olması öngörülen alanın, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verildiğini duyurdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü'nde yer alan yeşil alana peyzaj çalışması ve kafeterya yapılmasına yönelik projeye tepki gösteren üniversite öğrencilerinin yaklaşık 2 haftadır kampüs bahçesinde yaptıkları eylemleri nihayet sonuç verdi. İTÜ Rektörlüğü yaptığı açıklamada, "Kafeterya olması öngörülen alanın da, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan proje detayları arasında yer alan 'amfi'ye yönelik düzenlemeler de yeni açıklamada yer almadı. İTÜ açıklamasında projenin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ilgili izin süreci tamamlandıktan sonra devam edeceğini hatırlattı

NE OLMUŞTU?

İTÜ'nün resmi internet sitesinde yer alan proje bilgilerine göre 'Yeşil Kampüs' çalışmaları kapsamında Maçka kampüsündeki 1415 metrekarelik yeşil alana 90 metrekare büyüklüğünde herkesin kullanımına açık kafeterya, amfi ve yürüyüş yolları tasarlandığı duyurulmuştu. Öğrenciler projeye karşı çıkmış ve hergün kampüs alanına giderek iş makinalarını işgal etmişti. Tartışmaların devam etmesi üzerine İTÜ'den "Kafeterya olması öngörülen alanın da, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir" şeklinde açıklama geldi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP PM üyesi Kıyar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kadın buz hokeyi milli takımı kampında sakatlanan sporcular hastanede rehin kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...