02 Mart 2016 10:59

Devrimci Parti'ye yapılan operasyonlar Ankara'da protesto edildi

Paylaş

1 Mart 2016 tarihinde Devrimci Parti'ye yönelik İstanbul'da gerçekleşen operasyonlar ve tutuklamalar Ankara Yüksel Caddesi'nde dün akşam saatlerinde protesto edildi.

Devrimci Parti Ankara İl Başkanı Nazlı Buket Yazıcı, Sultangazi ilçe temsilciliği ve Genel Başkanı Ufuk Güllü'nün evleri başta olmak üzere basıldığını ve 10 üyelerinin darp edilerek gözaltına alındığını ifade etti.

"Partimiz meşruiyet temelinde işçi sınıfına, Kürt halkına, kadınlara ve doğaya karşı bütün saldırılda ezilenlerden yana tavrını koymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir" diyen Yazıcı, Devrimci Partiye yönelik arama ve operasyonların yandaş medya tarafından partileriyle alakası olmayan başkaca eylemlerle ilişkilendirilerek servis edilildiğini aktardı.

Devrimci Parti MYK üyesi Evrim Ergin "Bizi yaptıklarımızla yargılayın. Direniş suçsa, Mücadele suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasına katılan HDP Adıyaman Milletvekili Mehmet Emin operasyona ilişkin "Kürdistan'da özgürlük mücadelesi,. Türkiye'nin batısında gelişen işçi mücadelesi birleştikçe faşist dikdatörlük sallanmaya süresi kısılmaya devam edecektir" dedi. Emin birleşen ve mücadele eden kitleler karşısında hükümetin daha saldırgan bir tavır aldığını ifade ederken mücadele ve birleşme çağrısı yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Av. Murat Yılmaz ise siyasi iktidarın baskı ve yıldımalar ile halka geri adım attıramayacağını belirtti.(Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale’de okul müdürü ‘öğrencilere cinsel taciz’ iddiası ile tutuklandı

SONRAKİ HABER

Emek ve demokrasi güçleri 'özgür basın susturulamaz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...