02 Mart 2016 10:51

Çanakkale’de okul müdürü ‘öğrencilere cinsel taciz’ iddiası ile tutuklandı

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Ezine’ye bağlı Geyikli Beldesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde görevli müdürün, öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiası Geyikli ve Ezine’de bomba etkisi yarattı. İddiaya göre yapılan şikayetin ardından 24 Şubat Çarşamba günü, okula gelen jandarma ekipleri tarafından, tacize uğradığı ileri sürülen öğrenciler Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülerek ifadeleri alındı.

Öğrencilerin kendilerine yönelik taciz iddialarını doğruladıkları ve söz konusu okul müdüründen şikayetçi oldukları belirtilerken, ifadelerin alınmasının ardından okul müdürünün tutuklandığı öğrenildi. Milli Eğitimin ise, konuyla ilgili müfettiş tayin ettiği okul müdürünün açığa alındığı ifade edildi.  

CANSEL’İN ACISI HALA TAZEYKEN!

Kayseri’de geçtiğimiz hafta Cansel Buse K. isimli öğrenci, okulda öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramasının ardından canına kıyması, tüm yurtta büyük üzüntüye neden olurken, kadına yönelik taciz ve tecavüzlerin giderek artması tepkilere neden oluyor. Cansel Buse’nin acısı henüz taze iken Geyikli’de yaşanan bu olay, başta veliler olmak üzere, Geyikli ve Ezine halkını tedirgin etti. Aileler, “Dün Kayseri, bugün Ezine, peki yarın neresi?” diye sordular. Aileler, söz konusu iddiaların yaygın olarak gündeme geldiğini ve çocukları ile ilgili endişelerinin giderek arttığını ifade ettiler. “Böyle öğretmen mi olur?” diyen aileler, “Biz çocuğumuzu şimdi o okula nasıl göndereceğiz? Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz?” ifadelerine yer verdiler. 

YA ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİ? 

Tacize uğrayan öğrencilerin psikolojik destek görüp görmedikleri bilinmezken, söz konusu öğrencilerin arkadaşlarının gözleri önünde jandarmalar eşliğinde sınıflarından alınarak götürülmeleri ise tepki çekti. Yaşananların tüm okul ve çevresinde meydana gelmesinin öğrencilerin üzerindeki psikolojik tahribatı büyüteceği bildirildi. Öte yandan Okulda öğrencilerine yönelik taciz iddiası ile görevinden alınan ve tutuklanan okul müdürünün daha önce görev yaptığı Bayramiç ilçesinde de yine bir taciz olayı ile ilgili soruşturma geçirdiği ileri sürüldü.

MÜDÜRÜN ARKASINDA KİM VAR? 

Söz konusu okul müdürünün, Geyikli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde müdürlük yaptığı sırada 2014 yılında yapılan müdürlük değerlendirmelerin sonucunda, müdürlük vasıflarını taşımadığı nedeni ile görevinden alınarak öğretmenliğe devam ettiği, 2015 yılındaki müdürlük sınavında ise 53 puan almasına rağmen, tekrar aynı okula müdür olarak görevlendirildiği ileri sürüldü. Tüm bu iddialar temelinde söz konusu okul müdürünün neden hala müdür olarak görevlendirildiği, arkasında kim olduğu merak ediliyor. 

MİLLİ EĞİTİM YETKİLİLERİ NEREDE?

Konuyla ilgili olarak ulaşmaya çalıştığımız İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’e ulaşılamazken, Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, kamu vicdanını tatmin edici bir açıklamada bulunmadı. Doğan, “Bu konuyla ilgili beyanat verme, açıklama yapma gibi bir yetkimiz yok. O konuyla ilgili savcılığa intikal etmiş bir olay var, hepsi o kadar” ifadelerini kullandı. 

ÖNCEKİ HABER

Sinemacılardan, sendikacıları tarafından darbedilen Yönetmen Suat Eroğlu'nun davasına çağrı

SONRAKİ HABER

Devrimci Parti'ye yapılan operasyonlar Ankara'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...