02 Mart 2016 09:54

KESK Kocaeli: Karartılan TV ekranları değil ülkenin geleceğidir!

Paylaş

Kocaeli KESK Şubeler Platformu, yaptığı açıklamayla basına yönelik son saldırıları kınadı.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Temsilciliği'nde yapılan açıklamada "Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde baskının oluştuğu ve halkın özgür haber alma kanallarının iktidar tarafından baskılandığı bir ortamda demokratik bir hukuk devletinden bahsetmek kolay değil" denildi.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş tarafından yapılan açıklamada, muhalif medya organlarının ekonomik olarak tükendiği bir ülkede en başta sendikaların sesini duyuramaz hale geldiğini vurguladı. AYM kararıyla tahliye edilen gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül canlı yayında röportajdayken IMC TV’nin ekranının karartıldığını ifade eden Karakuş, "Muhalif basın ve kişilere yönelik baskının tam gaz devam edeceğinin de açık mesajı verilmiş oldu. Ekran kapatmada ve ceza vermede rekor kıran RTÜK bile devre dışı bırakılarak IMC TV’nin ekranları karatıldı. AKP artık kurumları, hukuku işletiyormuş gibi yapma ihtiyacı bile hissetmiyor. Belli ki, demokrasinin temel kuralları ve kurumları tümüyle devre dışı bırakılmıştır" dedi.

‘BASIN, DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI!’

Aynı şekilde daha önce kayyum atanan; Kanaltürk, Bugün Tv, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi “zarar ettiği” gerekçesi ile kapatıldığını belirten Karakuş, "Bugünkü iktidarın özlemi; tüm halkın havuz medyasını izlemesi olabilir. Gece gündüz iktidar yandaşlığı yapan bu kurumların yayınlarına bakarsanız; bu ülkede demokrasi, barış güvenlik, ekonomik sorunlar yoktur. Bizler karanlığa karşı demokrasi ve barış mücadelesiyle direnmeye devam edecek, izin vermeyeceğiz. IMC TV ekranının karartılmasını basın, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak görüyor, kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaya; Yapı Yol-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ethem Kartal, BES Şube Başkanı Gülizar Ateş, Eğitim-Sen Şube Yöneticisi Metin Temel ve SES Şube Yöneticisi Murat Harata'nın yanı sıra sendika üyeleri de katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti'ndeki Çağrı Sarı'nın yazısı: Kim masum kim değil?

SONRAKİ HABER

UEFA'dan Galatasaray'a 1 yıl men cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...