01 Mart 2016 19:39

Çiğli organize işçileri: Reno direnişinin yayılması için üzerimize düşeni yapacağız

Paylaş

İşten atılan işçilerin geri alınması için Renault işçilerinin başlatmış olduğu direnişe Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan destek geldi. Birleşik Metal İş’te örgütlü bulunan, Schneider ve ZF Lenförder işçileri vardiya değişiminde eylem yaptı.

Sabah vardiyasındaki Schneider işçileri ellerinde, “Reno işçisi yalnız değildir”, “Direnişin simgesi Reno işçisi” yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. Giriş kapısı önünde vardiyaya gelen işçilerle buluşan Scheider işçileri hepbir ağızdan, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.

İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, bugünden geleceğe sahip çıkmak gerektiğini belirterek, işçi sınıfının amiral gemisinin batmaması için Schneider işçileri olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

ZF Lenförder işçileri de vardiya değişiminde fabrika bahçesinde toplanarak giriş kapısı önüne yürüdü. “Birlik mücadele zafer”, “Direne direne direnişten zafere” sloganları ve “Reno işçisi yalnız değildir” pankartı ile yürüyen işçiler adına açıklamayı İşyeri Baştemsilcisi Ümit Bingöl yaptı. Bingöl, “Reno işçileri bugün sınıfa örgütlülüğün gücünü göstermiştir. Patron, işçilerin Birleşik Metal’e geçmemesi ve ek zam taleplerini karşılamamak için baskıya devam ediyor. Bu direniş tüm işçi sınıfının direnişidir. Reno işçilerinin örgütlülüğnün devamı ve tüm işçi sınıfına yayılması için ZF işçileri olarak üzerimize düşeni yapacağı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DBP Ankara il örgütü, Evrensel'in Ankara bürosunu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

ABD'de Başkan adaylığı yarışında Süper Salı'dan Clinton ve Trump öne çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...