01 Mart 2016 17:18

Bu parkta hayvanların gezmesi yasak!

Paylaş

Alicem AYDIN
Kayseri

Kayseri'de hızla yapılaşma devam ederken apartman aralarında kalan parklarda insanlar nefes almaya çalışıyor. Sadece insanlar değil hayvanların da nefes alabileceği kısıtlı yer var. Bu yerlerden biri de Talas'taki Dedeoğlu Parkı.

Fakat belediyenin bu parka astığı tabela, parkta hayvan gezdirmenin yasak olduğunu söylüyor. Parka yeni konulan tabelada "Lütfen parkımızda hayvanları gezdirmeyelim" yazıyor. Hayvanlarıyla gezmeye çıkanlar ise tabeladan rahatsız ve yasağa anlam verememiş durumdalar.

BELEDİYE YETKİLİSİ: HAYVANLAR PARKA PİSLİYOR
Talas Belediyesi'ne tabelanın neden asıldığını sorduğumuzda, "Vatandaşların hayvanların tuvalet ihtiyaçlarını parklarda gidermeyi tercih etmelerinden ötürü böyle bir uyarı levhası düşünüldü" yanıtı aldık. "Böyle bir tabela yerine bunu açıklayan bir tabela olamaz mıydı" sorumuza ise cevap verilmedi.

Konu hakkında konuşan Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sibel Güverin, "Talas Belediye şefine bu konu hakkındaki sıkıntımızı ilettik. Bize, bu tabelanın kalkacağını söylediler, zaten Talas Belediyesi bu konularda çok hassastır, konunun takipçisi olacağız." dedi.
     Kayseri Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Funda Yapışlar ise, "Belediyeyi aradık ve konu hakkında bilgi aldık. İnsanların şikayeti üzerine böyle bir karar aldıklarını söylediler" diye konuştu. Yapışlar, bu tür tabelaların asılmasının kanuna aykırı olduğunu belirterek "Kayseri Barosu olarak resmi yazımızı belediyeye göndereceğiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da patlama: 1 kişi öldü, 1 çocuk yaralandı

SONRAKİ HABER

Hatırlamak için şehre BAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa