01 Mart 2016 16:51

Bilecik'te yürüyen metal işçileri: Reno işçilerinin mücadelesini destekliyoruz

Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası’na bağlı işçiler, kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesi ve kiralık işçiliğe karşı meydana indi.

Bilecik Belediye Çay Bahçesi önünde toplanan işçiler, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önündeki alana giderek burada eylem yaptı. Kıdem tazminatlarının gasbedildiğini ve kiralık işçilik uygulamasına geçilmek istendiğini ifade eden işçiler, buna karşı yürüdüklerini belirterek hükümet aleyhine sloganlar attılar.

Yürüyüşün sonunda işçilere seslenen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, hükümetin yapmak istediği düzenlemeyle, istihdam büroları aracılığıyla işçi kiralama yoluna gidileceğini, bunun ise köleleştirme olduğunu belirterek, "Kiralık işçi olmayacağız, kıdem tazminatımızı da yedirmeyeceğiz." dedi.

AKP hükümetinin işçi haklarına karşı büyük bir talan içinde olduğunu, kazanılan hakların alınması suretiyle köleleştirmenin dayatıldığını, kıdem tazminatlarının da ortadan kaldırılmak istendiğini söyleyen Serdaroğlu, "Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, haklarına sahip çıkmak için alanlarda eylemlerine devam ediyor. Emekten yana herkesin sendika ve konfederasyonları sermayenin en büyük saldırısı olan başta esneklik uygulamaları ve kıdemin gasbına karşı her türlü mücadeleyi hayata geçirmelidir.” diye konuştu.

Metal işçileri, 'Reno işçilerinin mücadelesini destekliyoruz' pankartı açarak Bursa'da direnen Renault işçilerine de deyanışma mesajlarını ilettiler. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus futbolcusu Ümit Can Batman, Amedspor maçında bozkurt işareti yapmış

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da patlama: 1 kişi öldü, 1 çocuk yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...