01 Mart 2016 14:47

Sur'a yürüyüş çağrısı yapan Demirtaş ve Yüksek hakkında soruşturma başlatıldı

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur için yaptığı çağrı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "sokağa çıkma yasağı"nın sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasak ve ablukanın kalkması talebiyle yarın bütün Diyarbakırlıların bulundukları yerden Sur’a doğru yürümeleri çağrısı yapmıştı.

Dün yaptığı bu çağrının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır’da çarşamba günü çatışmaların durması için tüm ilçelerden Sur’a yürünecek

DEMİRTAŞ: SUR'DA YAPILANIN KENDİSİ SUÇTUR

Sur için yaptığı çağrı nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çağrılarının arkasında olduklarını vurgulayarak karara dair "Şiddet eylemine başvurmadan, kimsenin canına kastedilmeden demokratik bir çağrı yaptık ve bunun da arkasındayız. Buna karşı AKP hükümeti ve devlet kurumları buna suç gibi yaklaşıyor. Aslında Sur'da yapılanın kendisi suçtur" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Gün Tv yayınında konuşan Demirtaş, savcılığın hakkında soruşturma başlattığını basından öğrendiğini dile getiren Demirtaş, bu kararın hukukla alakasının olmadığını söyledi.

DBP EŞ BAŞKANI YÜKSEK HAKKINDA DA SORUŞTURMA AÇILDI

Sur'a yönelik kuşatmanın kaldırılması talebiyle yarın yapılacak yürüyüş için çağrıda bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksek'in dün yaptığı konuşmaların kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütüldüğü öğrenilirken, yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderileceği öğrenildi.

Eş başkanlar yaptıkları çağrıda "Sur'da abluka, yasaklar kalkana kadar herkes Çarşamba günü bulunduğu yerden Sur'a yürümeli" demişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’un 10 ilçesinde cuma günü elektrik kesilecek

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Sur Cizre olursa sözün, siyasetin bittiği noktaya geliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...