01 Mart 2016 12:29

Kadri Bağdu'nun eşi Şemsa Bağdu: Devlet eşimin katilini bulamıyorsa, katil devlettir

Paylaş

Adana’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Azadiya Welat Gazetesi Çalışanı Kadri Bağdu’nun soruşturma dosyasının “faili meçhul” dosyalar arasına konulmasına tepki gösteren eşi Şemsa Bağdu, “Devlet eğer katili bulamıyorsa, eşimin katili devlettir. Eğer IŞİD eşimi katletmişse de devletin parmağı da var. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ YANLIŞ YAZILDI

Adana’nın Şakirpaşa semtinde 14 Ekim 2014 tarihinde kar maskeli ve motosikletli kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Azadiya Welat Gazetesi Çalışanı Kadri Bağdu’nun soruşturma dosyası, 12 Ocak’ta “daimi arama kararı”yla dosyayı Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek, “faili meçhul” dosyalar arasına konuldu. Dosyanın “faili meçhul”e bırakılmasına tepki gösteren Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, dosyanın “faili meçhul”e bırakılması için gizlilik kararı alındığını ve gizlilik kararının kaldırılmasıyla dosyanın “faili meçhul”e bırakıldığını söyledi. Eşinin 20 yıl boyunca gazete dağıtımı yaptığını ve sürekli olarak polislerin takibinde olduğunu ifade eden Bağdu, Kadri Bağdu’nun Azadiya Welat gazetesi dağıtımı yapması nedeniyle sürekli olarak sık sık polis tehdidiyle karşılaştıklarını aktardı. Eşinin katledilmeden bir gün önce siyah motosikletli birinin akşam saatinde evlerinin önünde keşif yaptığını gördüğünü söyleyen Bağdu, aynı motosikletlinin eşini katlettiğini ve zırhlı bir polis aracının ise olay olduğu sırada kanal üstünde beklediğini ve motosikletlinin zırhlı aracın olduğu yere gittiğini bir görgü tanığının gördüğünü kaydetti. Ancak görgü tanığının ifadesinin değiştirildiğini vurgulayan Bağdu, “Görgü tanığı motosiklete siyah dedi. Polisler ise tutanağa kırmızı yazdı. Görgü tanığı olay sırasında olaya yakın yerde bir zırhlı aracın olduğunu söyledi. O da tutanağa girmedi. Havaalanı orada; oradan da bir görüntü kaydı yok. Sürekli takip edilirdi eşim ama katledildiğinde kayıt yok” dedi.

‘DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Eşinin katledilmesi sonrası sadece bir kez polislerin evlerine gelip ifadelerini aldıklarını belirten Bağdu, polislerin kendilerine sürekli olarak “Bu işi IŞİD yaptı” dediğini ve polislere bunu kim yapmışsa çıkarın denildiğinde ise sustuklarını ifade etti. Polislerin eşini kimlerin katlettiğini bildiğini ve failleri açığa çıkarmamak için çaba gösterdiğini vurgulayan Bağdu, “Polis isteseydi, ilk gün eşimin katillerini açığa çıkarıp, bulurlardı. Ama bulmadılar. Dosyaya gizlilik kararı getirdi. Dosya üzerindeki delilleri karartarak, bugün de ‘faili meçhul’ yaparak kapattılar bu davayı. Ben yaşadıkça bu davanın peşini bırakmayacağım” diye konuştu. 

Bağdu, “Kadri’nin dağıttığı gazetelerden korktukları için katlettiler. Devlet eğer katili bulamıyorsa, eşimin katili devlettir. Eğer IŞİD eşimi katletmişse de devletin parmağı da var. Biz davamızda vazgeçmeyeceğiz. Burada savcı dosyayı ‘faili meçhul’e bırakmışsa, AYM’ye başvuracağız. Bu da olmazsa AİHM’ye gideceğiz. Eşimin katillerini bulacağım” diye devam etti. (Adana/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlar 8 Mart’ta hizmet üretmeyecek

SONRAKİ HABER

AKP, KESK’e de savaş açtı: 6 ayda 284 sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...