01 Mart 2016 11:39

Elektrik dağıtım şirketlerinin gelir kapısı yargıda

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektrik dağıtım kuruluşlarını satın alan şirketlere, iade edilen kayıp ve kaçak bedellerini geri tahsil etmeleri; temsil, ağırlama ve sosyal sorumluluk gibi pek çok harcamalarını faturaya yansıtmaları ve kamu mülkiyeti üzerinden kira ve reklam geliri elde etmelerini sağlayacak tebliğe karşı dava açtı.

EMO yaptığı yazılı basın açıklamasında, dağıtım kuruluşlarını satın alan şirketlere yeni gelir kapıları yaratan tebliği yargıya taşıdığını duyurdu. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Yasasına ve tarifelerle ilgili mevzuata aykırılık taşıyan bu düzenlemelerin adalet anlayışıyla da bağdaşmadığı vurgulanarak yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. 

Dağıtım şirketleri ile hisse sahiplerinin özdeşleştirildiğini ve dağıtım şirketleri üzerinden, hisse sahiplerine açıkça kaynak aktarıldığı belirtilen açıklamada, ''dağıtım faliyeti ile ilgisi olmayan gelir kapıları yaratılırken hisse sahiplerinin kazanç sağlaması amaçlanıyor'' denildi.

Dava dilekçesinde yer verilen hukuka aykırılıklara ilişkin temel saptamalar özetle şöyle: Şirketlerin Reklam, Ağırlama, Sosyal Sorumluluk, Danışmanlık, Konferans, Mahkeme Masraflarının faturalara yüklenmesi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ergene o kadar kirli ki suya değmeden sudaki kayıp genci arıyorlar

SONRAKİ HABER

HDK davasında beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...