01 Mart 2016 10:19

Bekaroğlu’na lokantadaki toplantısı iptal edildi: AKP’ye muhalefet edene su yok!

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’na, memleketi Rize’de gittiği lokantada kahvaltılı basın toplantısı yapmasına ‘AKP’den baskı var’ denilerek izin verilmedi. 

İddialara göre CHP Rize İl Örgütü, kent merkezinde bulunan Liman Lokantası adlı işletmenin sahibi Ali Rıza Reyhanoğlu’nu arayarak Mehmet Bekaroğlu’nun  basın mensuplarıyla birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyeceğini iletti. Yapılan rezarvasyonun ardından dün Liman lokantasının kapısına gelen basın mensuplarını karşılayan işletme sahibi Reyhanoğlu, gece CHP yetkililerini arayarak basın toplantısını iptal ettiklerini bildirdi.

Gazetecilerin toplantının hangi gerekçeyle iptal edildiği sorusuna ise Reyhanoğlu şu açıklamayı yaptı: “AKP Rize milletvekili Hasan Karal benim dostumdur. O daha önce bana 'Ali Rıza benim aleyhimde ve partimin aleyhinde insanları burada konuşturma sakin’ dedi. ben şimdi burada Bekaroğlu’nun yapacağı toplantıya izin verirsem olmaz. Hepimiz Rizeli’yiz anlayış, göstermemiz lazım. Ben gece kendilerini aradım, baskı göreceğimi bu nedenle ‘kahvaltı yapın ancak basın toplantısı şeklinde olmasın’ buna müsade edemem dedim. Bu nedenle toplantıya izin vermedim. Yoksa başka bir art niyetim asla yoktur” 

LOKANTA ÖNÜNDE PROTESTO

Öte yandan Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da beraberinde bir grup partili ile geldiği Liman Lokantası önünde kısa bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. 

Bekaroğlu, “Bu olay ülkemizde insanlarımızın üzerinde ne şekilde baskılar kurulduğunun açık 
bir göstergesidir. Ben Rizeli bir vatandaş ve politikacı olarak her geldiğimde arkadaşlarımla Liman Lokantası’nda yemek yerim. Belli ki işletmeci arkadaş yoğun bir baskı görmüş ve bunun sonucu bize yemek bile vermek istemedi. Bu çok üzücü bir durum vatandaşımız açısından çok daha vahim bir durum. Korku imparatorluğu var. İnsanlarımızı korkutmuşlar sindirmişler bunkabul edilebilir bir durum değil bu açık bir ayrıştırmadır” diye konuştu. 

AKP’Lİ VEKİLDEN YALANLAMA 

Lokanta işletmecisi Ali Rıza Reyhanoğlu’nun kendisi ile ilgili iddilarını ise AKP Rize Milletvekili Hasan Karal’ın danışmanı Adnan Kahya yanıtladı. Kahya, konuyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını, işletme sahibinin bu tür bir iddiada bulunmasına anlam veremediklerini söyledi. “Sayın Hasan Karal’ın  hiç bir işletmeciye bu ve benzeri bir söz söylemesinin mümkün olmadığını” ileri sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Mahkemeye uymayacağım demek narsist kişiliğin öne çıktığı bir olaydır

SONRAKİ HABER

CHP'li Ağbaba: Her kul bir gün paralel olmayı tadacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...