01 Mart 2016 10:02

Adalet Bakanı Bozdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uymamasından rahatsız değil

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargı kararlarıyla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin kayıtlarda olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Dündar ve Erdem Gül kararını eleştirmesinin demokratik bir hak olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bu karar Sayın Cumhurbaşkanı'mıza uygulanacak bir karar mı? Bu karar bireysel bir karar. Sadece başvuranları ilgilendiren bir karardır. Kamuoyunda başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değildir." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bozdağ, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili "Sayın Kılıçdaroğlu'nun AYM'yi veya kararlarını eleştirmesi nasıl bir demokratik haksa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da AYM'nin verdiği kararları eleştirmesi o kadar doğrudur, o kadar demokratik haktır. Bundan Sayın Kılıçdaroğlu niye alınganlık gösteriyor, onu anlamak mümkün değil. Yargıyla, yargı görevi yapanlarla, yargı kararlarıyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri kayıtlarda. Her gün söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa ve yasa ihlali olduğu açık olan bir karar hakkında, Anayasa'ya ve Türkiye'nin taraf olduğu insan hakları sözleşmelerine göre hareket etmesi gereken bir mahkemenin Anayasa ihlali yaptığına inandığını ve o nedenle böyle bir açıklama yaptığını zaten ifade etti. Yani bunu herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemesi kadar doğal bir şey olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir tepki göstermesini doğru görmüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

"AYM'nin verdiği kararı, açık bir Anayasa ihlali olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna Bozdağ, konuyla ilgili bir açıklama yapacağını ve orda görüleceğini ifade etti. Bir başka soru üzerine ise Bozdağ, "Bu karar Sayın Cumhurbaşkanı'mıza uygulanacak bir karar mı? Bu karar bireysel bir karar. Sadece başvuranları ilgilendiren bir karardır. Kamuoyunda başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değildir." dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın özerklik ifadeleriyle ilgili dokunulmazlık fezlekesinin Bakanlığa gelip gelmediğine ilişkin bir soruya da Bozdağ, Bakanlığa gelen fezlekeleri inceleme yapmadan doğrudan Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi. Başbakanlığın bunları TBMM Başkanlığına ilettiğini anlatan Bozdağ, TBMM Başkanlığının Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk ettiğini belirtti. Kendilerine gelen fezlekelerin beklemeden havalesinin yapıldığını ifade eden Bozdağ, "Sayın Demirtaş ile ilgili Parlamento'da epey bir fezleke var. Yeni gelen fezlekeler de aynı usulle Parlamento'ya sevk edilecektir." diye konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Vergide yeni dönem bugün başladı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Mahkemeye uymayacağım demek narsist kişiliğin öne çıktığı bir olaydır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...