19 Nisan 2012 12:07

‘Avrupa standardında okul’ dediler imam hatip lisesi yaptılar

Bahçelievler’deki Alparslan İlköğretim Okulu, velilere “size Avrupa standartlarında okul yapacağız” denilerek yıkıldı. Öğrenciler 4 yıl boyunca başka bir okulda akşamcı olarak okudu. Okul tamamlandı, velilerin çabasıyla öğrenciler okullarına döndü. Ancak birkaç gün önce öğrenciler, okullarının gel

‘Avrupa standardında okul’ dediler imam hatip lisesi yaptılar
Paylaş
Cem Gurbetoğlu

Anıtkabir’in karşısında bulunan 50 yıllık Alparslan İlköğretim Okulu, 2007 yılında velilere ve semt sakinlerine “Avrupa standartlarına okul yapacağız” denilerek yıkıldı. Öğrenciler 4 yıllığına Yücetepe İlköğretim Okulu’na nakledildi. İkili eğitime başlanan Yücetepe İlköğretim Okulu’nun öğrencileri de mağdur olurken, Alparslan İlköğretim Okulu öğrencileri ise bu süre boyunca akşamcı okudu.

Çocuklarını mahallelerinin dışında bir okula göndermek zorunda kalan pek çok veli bir de servis ücreti ödemek zorunda kaldı. Binanın bitirilmesiyle öğrenciler ve veliler okullarına kavuşacaklarını umut ederken, bu kez binanın “yeterince öğrenci yok” gerekçesiyle başka kurumlara verilmek istendiğini öğrendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği’nin çeşitli birimlerini binaya taşıyacağını duyan veliler, yaptıkları eylemler ve çeşitli girişimler sonucu okullarına kavuştu.
2011-2012 eğitim yılında çocuklarını yeniden okullarına gönderen veliler geçtiğimiz günlerde bir gazetede yer alan haberle sarsıldı. Anıtkabir’in karşısında bulunan okullarının gelecek sene İmam Hatip Lisesi olmasına karar verildiğini öğrenen veliler, dün duruma tepki göstermek için okul önünde toplandı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyen veliler, yetkililerle görüştü.

‘23 NİSAN HEDİYESİ Mİ?​’

Okullarının seneye kapatılacağını duyan öğrenciler ise öğretmenleri ve arkadaşlarından ayrılacakları için üzgün.
Çocuğu 1. sınıfa giden Arzu Ciniviz, “Mahallemizde olması nedeniyle çocuklarımızı gönderdik. Çocuklar okul hayatına daha yeni adapte oluyorlar. Ailelerinden kopmaya yeni alışıyorlar. Çocuklarımız depresyonda, evde ağlıyorlar. Böyle bir haksızlık yapılamaz. Çocukları yerlerinden etmenin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Çocuklarımıza çok kötü bir 23 Nisan hediyesi oldu” diye konuştu.

ÖZEL OLARAK MI SEÇİLDİ?

Başka bir veli, Ayfer Tanrıkulu ise, okulları Anıtkabir’in karşısında olduğu için “Acaba özel olarak mı İmam Hatip Lisesi yapılıyor?​” sorusunun akıllara geldiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini “Kindar” davranmamaya çağırdı. Tanrıkulu, “Burası bizim mahallemiz, bu okul da mahallemizin çocuklarının okulu. 4 senedir biz bu okulun bitmesini bekledik. Aldığımız maaşı servise verdik. Okulumuzun elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga ise, okulun yeniden yapılmasının ardından binanın çeşitli ayak oyunlarıyla başka kurumlara verilmek istendiğine dikkat çekti. Veliler ve mahalle sakinlerinin çabasıyla, alt ve üst katını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etmek koşuluyla okullarına kavuştuklarını belirten Çanga, kamuoyundan konuya ilişkin destek istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müzisyenler doğanın dilinden doğa için söyleyecek

SONRAKİ HABER

Sessiz kalma, suça ortak olma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...