29 Şubat 2016 13:46

‘AKP kadınlardan savaşta ölecek çocuk istiyor’

Paylaş

Ankara Keçiören’de Emek Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları kapsamında dayanışma kahvaltısı düzenledi. 

Etkinlikte konuşan Keçiören sakinlerinden Buket Danyeli, AKP’nin kadınlardan savaşta ölecek çocuklar doğurmasını istediğini ifade ederek, “Bizden çok çocuk doğurmamızı, patronlar için ucuza çalışacak, gerekirse ölecek ucuz iş gücü üretmemizi, savaşlarda onların çıkarları için seve seve ölecek gençler yetiştirmemizi istiyorlar. Bunun için AKP, kadınlara ‘Birinci kariyeriniz analıktır’ diyor. Biz kadınlar patronların ve bizi yönetenlerin rahatı için yetiştirmiyoruz çocuklarımızı” dedi. 

'KAPI KOMŞULARI BİRBİRİNE DÜŞTÜ'

Türkiye’de artık kapı komşularının bile ayrıştırıldığına dikkat çeken Milyar Irmak, “Komşularımızla bile aynı sıkıntıları yaşamamıza rağmen ayrışmış durumdayız. Az maaşa ayın sonunu nasıl getireceğimiz, çocuğumuzu nasıl okutacağımızı, hastanede nasıl tedavi olacağımızı aynı şekilde düşünüyoruz. Ama AKP bizleri öyle bir bölüyor ki; biraraya gelip ortak sorunlarımızı bile konuşamıyoruz.” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li kadın milletvekilleri: 8 Mart resmi tatil olsun

SONRAKİ HABER

Ertuğrul Kürkçü sordu: Türkiye'deki 13 şirket IŞİD’e destek veriyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...