29 Şubat 2016 11:59

Bahçede ders başı

Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından kapatılan Kürtçe eğitim veren Dibistana Seretayî ya Ali Erel okulu öğrencileri ve öğretmenleri, kapatma kararına rağmen okul bahçesinde ders başı yaptı.

Diyarbakır’da Ekim ayında açılışı yapılan ve Kürtçe eğitim verilen Dibistana Seretayî ya Ali Erel, Diyarbakır Valiliği’nin başvurusu üzerine Diyarbakır 2. İdari Mahkemesi’nce 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde kapatılmıştı. 60 öğrenciye eğitim veren okulun yeniden açılması için mahkeme kararı AİHM’e taşınacak. Bir yandan da öğrenciler her şeye rağmen kapatılan okullarının bahçesinde ders yapıyor. Dün her zamanki gibi sabah saatlerinde çantalarıyla okula gelen öğrenciler, bahçeyi sınıf haline getirerek eğitime devam etti. Öğrenciler ders aralarında da oyun oynayıp, öğretmenleriyle birlikte “Zimanê Kurdi” şarkısını seslendirdi.

“HER BAHÇE, HER EV BİZİM EĞİTİM ALANIMIZ”

Okulun kapatılmasının siyasi bir karar olduğunu söyleyen öğretmenlerden İbrahim Zarg, karara “Valilik okulu kapatarak eğitimi engelleyeceğini sanıyorsa yanılıyor. Her bahçe, her ev bizim eğitim alanımızdır. Her koşulda çocuklarımızın kendi anadillerini öğrenmesini sağlayacağız” sözleriyle tepki gösterdi. Velilerden Özgül İnci de çocukların anadillerini öğrenmesinin bir hak olduğunu vurguladı. Okul yeniden açılana kadar bahçede eğitime devam edileceği öğrenildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sığınmacılara ayrımcılık yapılıyor

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal ‘Kırmızı Deynek’le anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...