19 Nisan 2012 11:29

Ahmet Aydın’ın ölümü hükümetin eseri

Büro emekçileri, geçtiğimiz günlerde sobadan sızan gaz nedeniyle çocukları ve eşiyle birlikte zehirlenerek yaşamını yitiren Ahmet Aydın’ı andı. Aydın’ın Yüksek Seçim Kurulunda 4-c’li olarak çalıştığını hatırlatan büro emekçileri, Aydın’ın ölümüne neden olan yoksulluğun AKP

Ahmet Aydın’ın ölümü hükümetin eseri
Paylaş

BES Ankara 1 No’lu Şubenin çağrısıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanan emekçiler adına konuşan Şube Başkanı İsmet Meydan, Başbakana seslenerek, “Yüzde 8.5 büyüdüğü söylenilen bir ülkede emekçilere reva görülen yaşam bu mudur” diye sordu. Ahmet Aydın’ın 2 Nisanda ailesiyle birlikte sobadan çıkan gazla yaşamını yitirdiğini belirten Meydan, Aydın’ın 6 yıldan beri 4-c’li olarak çalıştığını söyledi. Aydın’ın evine ekmek götüren tek çalışan olduğuna ve yaşamını yitirdiği gün raporlu olduğuna dikkat çeken Meydan, “Mesaisi bittikten sonra kağıt toplama işçiliği yaptığı için, yağmurdan dolayı üşüterek hasta olmuş” dedi.

DOĞAL GAZ TESİSATI VARDI AMA

Aydın’ın evinde doğal gaz tesisatı olmasına rağmen ekonomik sebeplerden dolayı kullanamadığını, belediyenin verdiği kömürle ısındıklarını ifade eden Meydan, Başbakana “Bu ülkenin yüzde 8.5 büyüdüğünü söylerken ve yabancı sermayeyi ülkeye çağırırken göğsünüzü ger gere ‘İşçimiz ucuzdur, çok çalışır, hasta olmaz’ derken nice kölelik koşullarında çalışmaya ve ışık almaz bodrumlarda yaşamaya, kaçak ve kalitesiz kömürle ısınmaya mahkum ettiğiniz Ahmet Aydın’lardan mı bahsediyorsunuz” diye seslendi.

Meydan, Başbakana “Toplu İş İlişkileri Yasası’nı çıkartırken ve 657 sayılı Kanunu değiştirirken daha fazla Ahmet Aydınlar olsun mu istiyorsunuz” diye de sordu.

Basına da seslenen Meydan, “Ülkenin gerçekleri konusunda duyarlı bir basın olunmaz ise gelecekte Ahmet Aydınları, açlıktan ölen bebeleri, çocuğunu doyuramayarak intihar eden anneleri çok göreceğiz” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Bu karanlık perdeyi açacağız'

SONRAKİ HABER

Direnişleri ilmek ilmek dokumaya devam...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...