29 Şubat 2016 10:56

Atina’da, Ankara Katliamı yaralılarıyla dayanışma konseri yapıldı

Paylaş

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Yeni sol hareket (NAR) ve gençlik gazetesi ANERESIS tarafından, 10 Ekim’de Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin aileleriyle ve yaralılarla dayanışma konseri yapıldı. 

Başkent Atina’nın merkezi meydanlarından Viktoria’da bir konser salonunda düzenlenen dayanışma etkinliğine 4 ayrı müzik grubu katıldı. Her grup programına başlamadan önce yaralılara ve yaşamını kaybedenlerin ailelerine desteklerini dile getirip Kürt ve Türk halkının mücadelesinin yanında olduklarını dile getirdi. 

Konsere çok sayıda kitle örgütü temsilcisi, sendikacılar, gençlik örgütü katılırken konseri  düzenleyen ANERESİS adına yapılan konuşmalarda “Türk ve Kürt halkının, işçi ve emekçilerin her alanda gündeme getirilen faşist baskılarla sindirilmeye çalışıldığı” vurgulandı.  ANERESİS tarafından yapılan açılış konuşmasında “Ankara katliamında 100’ün üstünde insan katledildi ve yüzlerce kişi yaralandı. Yaralıların çoğu hala tedavi altında. Emek Partisi bir çok yerde dayanışma etkinlikleri düzenledi. Bizde Yunanistan’dan dayanışma ve kardeşlik duygularımızı iletiyoruz. Biliyoruz ki halklar bölgede ne savaş istiyor ne de emperyalistlerin savaşına taraf oluyorlar.  Tank ve savaş uçaklarının katıldığı saldırılarda şehirler bombalanıyor, gazeteciler yargılanıyor, TV kanalları kapatılıyor, yasaklar gündeme getiriliyor, yasalar ayaklar altına alınarak tanınmıyor. NATO ve emperyalistler bölgeye davet edilerek kirli planların altına imzalar atılıyor. 

Binlerce kişi denizlerimizde yaşamını kaybetti. Milyonlarca insan ülkelerinden topraklarından 
ayrılarak mülteci oldu. Yaşanan insanlık dramı kirli planlarda pazarlık olarak kullanılıyor.  Bütün bunlara Ege’nin her iki yakasındaki halk olarak kardeşçe ve ve dostça karşı çıkmalıyız. 
Bizi ayrıştıran hiç bir sorun yoktur. Hakim sınıfların pazarlık konusu ettiği sorunlardan ve çelişkilerden ne Yunan halkının nede Türk ve Kürt halklarının bir çıkarı vardır. Tek yumruk, tek yürek olmanın, kardeşlik ağını örmenin zamanıdır.” ifadeleri yer aldı. 

Oldukça canlı bir atmosferin oluştuğu konsere Emek Partisi Uluslararası Bürosu da bir mesaj göndererek kardeşlik ve dostluk duygularını iletti. (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana barış panelinde güç birliği vurgusu

SONRAKİ HABER

Artvin’de gelecek nesiller için direniliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...