29 Şubat 2016 08:56

Trump'tan Mussolinili Twitter mesajı

Paylaş

ABD'de başkanlık yarışının Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump, İtalya'nın faşist lideri Benito Mussolini'ye atfedilen bir sözü Twitter'de RT'ledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre "100 yıl koyun olarak yaşamaktansa, bir gün aslan olmayı yeğlerim." sözünü kullanan hesap, Mussolini'nin İtalya'da bilinen lakabıyla, "@ilduce2016" adına açılmış bir parodi hesap.

Hesabın mesajlarında sürekli olarak Mussolini'ye ait konuşmalardan bölümleri, Donald Trump'ın Twitter hesap adını da kullanarak (mention'layarak) aktardığı bildiriliyor.

Sonunda bu mesajlardan birini kendi okurlarına aktaran (RT'leyen) Donald Trump, bir TV söyleşisinde neden böyle yaptığı sorulunca "ilginç alıntılar yapan bir insan olmayı istediğini" söyledi.

"Mussolini Mussolini'dir... Ne fark eder?" diye devam etti Cumhuriyetçi aday, "Dikkatinizi çekti mi, çekmedi mi?"

Amerikan basınında yapılan yorumlarda, başka herhangi bir adaya büyük zarar verebilecek bir durumdan Donald Trump'ın bir kez daha yara almadan çıktığı ve Cumhuriyetçi adaylar arasındaki lider konumunu koruduğu belirtiliyor.

Trump'ın kampanyası son olarak eski rakiplerinden New Jersey Valisi Chris Christie'nin desteğini almasıyla güçlendi.

Christie'nin kampanyasının finans müdürlerinden, Hewlett Packard CEO'su Meg Whitman kararı "müthiş bir siyasi fırsatçılık gösterisi" diyerek kınadı.

Whitman, "Trump Amerika'yı tehlikeli bir yolculuğa sürükler. Christie bunu biliyor, kaç kez halkın önünde de bu tehlikeye işaret etti" dedi.

Bu arada Donald Trump'ın dün bir TV söyleşisinde Ku Klux Klan'ın eski liderlerinden David Duke'tan gelen destek konusunda kaçamak yanıtlar verdiği görüldü.

Trump ırkçı grup liderinden gelen destek hakkında "David Duke hakkında bir şey bilmiyorum." dedi.

Ancak daha sonra, daha erken tarihli bir basın toplantısının videosunu Twitter mesajıyla takipçilerine gönderdi.

Bu videoda Trump "David Duke beni mi desteklemiş. Tamam, reddediyorum." derken görülüyor.

Amerikan başkanlık yarışında sırada 1 Mart'ta, 11 eyaletteki partililerin aynı gün oy kullanacağı "Süper Salı" var. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu: Erdoğan rejimi Türkiye'yi felakete götürüyor

SONRAKİ HABER

Kadri Bağdu cinayeti faili meçhule gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...