29 Şubat 2016 08:41

Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu: Erdoğan rejimi Türkiye'yi felakete götürüyor

Paylaş

Aralarında birçok aydın, yazar ve gazetecinin olduğu Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rejiminin ülkeyi felakete götürdüğüne dair yeni bir bildiri yayınlayarak, kampanya başlattı.

Aralarında Hasan Cemal, Oya Baydar, Baskın Oran ve Fikret Başkaya gibi tanınmış birçok yazar, gazeteci ve akademisyenin olduğu Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu tarafından "Erdoğan Rejimi Türkiye'yi Felakete Götürüyor" yazılı bir bildiri yayınlanarak, kampanya başlatıldı. Change.Org sitesi üzerinden de yayınlanan bildiride, mevcut iktidarın insanları havuz medyasına mahkum ettiğini, haber haklarını engellediğini, yargının bağımsız olmadığı ve muhalif gazetecilerin tutuklandığına değinilerek, "Başkanlık rejimi gelirse bütün bunlar Anayasa ve yasalara uygun hale gelecek" denildi.

'MUHALİF GAZETECİLERE YAŞAM ALANI DARALTILIYOR'

Bildiride, muhalif gazetecilerin yaşam alanının yok edildiğine işaret edilerek, "Doğru haber isteyenler Havuz Medyası'na mahkum ediliyor. Bunun yöntemi, TÜRKSAT ve Digitürk gibi kuruluşlara emir gönderip Samanyolu ve İMC gibi ekranları karartmak. Muhalif gazeteci yaşatılmıyor. İnsanlar sosyal medyaya elini süremez hale getirildi. Bunun yöntemi 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tazminat davaları açmak, tutuklatmak olarak gösteriliyor" vurgusu yapıldı.

Bildiride yer alan diğer başlıklar şu şekilde: 

Dün Afrika ziyareti öncesi gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında AYM tarafından verilen "hak ihlali" kararını tanımadığını ve saygı duymadığını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasına da değinilen bildiride, "Tahliye edilen gazeteciler de 'Ben gidiyorum, ortalık çalkalanabilir' sözleriyle yandaşlar için hedef gösteriliyor. HSYK cenderesi altında oradan oraya sürgün edilen Yargı, son olarak 'AYM kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum' sözleriyle sarsıldı" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "Cumhurbaşkanı hakaret" adı altında yürütülen cadı avı operasyonlarına da değinilerek, "Şimdi de işi kökünden halletmek için 'Sosyal Medya Anayasası' hazırlanıyor" denildi.

Yine Türkiye'nin iflas etmiş durumda olan Suriye politikasının iç politikada kutuplaşma için kullandığı belirtilen bildiride, "Kürt Meselesi'ni 'çözmek' için inanılmaz yöntemler icat ediliyor: Şehirler tank ve top ateşiyle yıkılıyor. Operasyonlarda işkence ve kötü muameleyle suçlanan er ve subaylar hakkında başbakan ve milli savunma bakanının izni olmadan soruşturma bile açılamayacak; polis zaten bu ayrıcalıktan yararlanmakta. Güvenlik güçleri 'duvar ötesi görüntüleme cihazları'yla donatılacak ve 'görünmez kılan hayalet boyayla boyanacak" ifadelerini yer aldı.

BİLDİRİNİN ALTINDA İMZASI BULUNANLAR

Abut Can, Adnan Genç, Ahmet Hulusi Kırım, Altan Açıkdilli, Attila Tuygan, Aydın Engin, Ayten Bakır, Aziz Tunç, Baskın Oran, Bora Kılıç, Bozkurt Kemal Yücel, Bülent Keneş, Bülent Tekin, Celal Başlangıç, Cengiz Aktar, Derya Yetişgen, Doğan Özgüden, Eflan Topaloğlu, Erdal Yıldırım, Erol Özkoray, Ezeli Doğanay, Fatin Kanat, Fatma Dikmen, Fikret Başkaya, Fusun Erdoğan, Gül Gökbulut, Gün Zileli, Güngör Şenkal, Habib Taşkın, Haldun Açıksözlü, Halil Savda, Hasan Cemal, Hasan Kaya, Hasan Oğuz, Hasan Zeydan, İbrahim Seven, İnci Özgüden, İshak Kocabıyık, İsmail Cem Özkan, Kadir Cangızbay, Kenan Yenice, Mahmut Konuk, Mehmet Demirok, Meral Saraç Seven, Murad Mıhçı, Mustafa Yetişgen, Metin Gülbay, Muzaffer Erdoğd, Nadya Uygun, Oya Baydar, Özcan Soysal, Pınar Ömeroğl, Rabia Mine, Raffi A. Hermonn, Ramazan Gezgin, Rıdvan Bilek, Sait Çetinoğlu, Serdar Koçman, Shabo Boyacı, Şaban İba, Şanar Yurdatapan, Şoreş Taş, Temel İskit, Tolga Kaya, Yasin Yetişgen, Yavuz Baydar, Zeynep Tanbay. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteciler: Alışın her yerdeyiz

SONRAKİ HABER

Trump'tan Mussolinili Twitter mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa