29 Şubat 2016 07:59

İbrahim Ayhan, imc TV'nin kapatılmasıyla ilgili soru önergesi verdi

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, imc TV’nin hukuksuz bir şekilde kapatılmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

 

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, imc TV'nin TÜRKSAT uydusu tarafından ekranının önce karartılıp daha sonra yayınına son vermesini Meclis gündemine taşıdı. Televizyon kanallarını denetleyen kurumun Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) olduğu halde Ankara Başsavcılığı'nın gönderdiği yazıyla kapatılan kanalın yasal gerekçesini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soran Ayhan, yayın yasağının Anayasa'nın 26'ıncı maddesine aykırı olduğunu ifade etti.

Ayhan, yaşanan durumun hukuksuz olduğunu kaydederek, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

* Türkiye'deki mevcut yasalara göre TV yayınlarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?

* imc TV'nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasına gerekçe yapılan bilirkişi raporu hangi kişi ve kurumlarca hazırlanmıştır? Bu kişi ve kurumların böyle bir görev ve yetkisi var mıdır?

* Bu güne kadar RTÜK tarafından imc TV'ye, TÜRKSAT'tan çıkarılma gerekçesinde belirtilen 'terör örgütünün propagandasını yaptığı' gerekçesi ile herhangi bir uyarı veya ceza verilmiş midir?

* Anayasanın 28. Maddesi gereği basın ve haber alma hürriyetlerine yönelik engellerin kaldırılması için ne gibi tedbirler almayı planlıyorsunuz? (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

imc TV’yi karartan bilirkişi raporu ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Gazeteler Cumhurbaşkanının kararına ‘uydu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...