28 Şubat 2016 12:55

Demirtaş: Davutoğlu 'Ermenilere ne yaptıysak size de yaparız' diyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bingöl'de HDP’yi hedef alarak kullandığı 'Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar' sözlerine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan yanıt geldi. Demirtaş, 'Davutoğlu 1915'te Ermenilere ne yaptıysak bugün de size aynısını yaparız diyor. Soykırımla tehdit kafası' dedi.

Paylaş

HDP Batman İl Örgütü tarafından, Selahattin Demirtaş'ın da katılımıyla yapılan barış mitingine 7'den 70'e binlerce Batmanlı katıldı. Demirtaş konuşmasına Başbakanın önceki gün Bingöl’de HDP’yi suçlayan “Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar. Gidip Moskova'da temsilcilik açıyorlar” sözlerine yanıt verdi. Demirtaş, “Davutoğlu 1915'te Ermenilere ne yaptıysak bugün de size aynısını yaparız diyor. Kafa bu kafa. Soykırımla tehdit kafası” dedi.

İnkar ve imha siyasetine değinen Demirtaş, “AKP ve ondan önceki hükümetler Kürtleri halk olarak görmüyor. Kürt’ü uzaydan yanlışlıkla düşmüş kabul ediyorlar. Kadim halkı olduğunu saklamaya çalışıyorlar. Bütün dünyaya bunlar kendilerini rezil etti. Siyasetle, akılla uzaktan yakından alakası olmayan politikalarla kendilerini rezil ettiler” dedi.

Davutoğlu: HDP, Ermeni çeteler gibi Rusya ile işbirliği yapıyor

Kürtlere yönelik baskı ve katliamları hatırlatarak Davutoğlu’ya yüklenen Demirtaş şunları söyledi: “Ey Davutoğlu sen siyasi bir meftasın. Seni bitirenlerde bu katliamlar oldu aklından çıkarma. Sen tarihe katliamcı başbakan diye geçtin. Rüzgar ekiyorsunuz bu ülkede fırtınaya yol açacaksınız haberiniz yok.”

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sürekli HDP’yi suçladığı hatırlatan Demirtaş, “Niye bu noktalara Türkiye'yi getirdik diye düşünmüyorlar HDP'yi suçluyorlar. Trafik kazası olsa HDP'yi suçlayacaklar. Sakın olaki biz iktidar olmuşuz diye düşünüyorum çünkü ülkede olup bitenden bizi sorumlu tutuyorlar. O günler de gelecek ülkeyi bu belalardan kurtaracağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun “çözüm masasını Demirtaş devirdi” sözlerine ilişkin şunları söyledi: “Herhalde Erdoğan devirdi diyecek cesaretin yok ki. Herhalde suçu bana atacaksın. Zaten sen Erdoğan devirdi desen kulağından tuttuğu gibi kapıya koyar. Halk olup bitenin farkında. Kim savaştan kim barıştan yana farkında.”

Batman'da miting sonrası polis saldırdı

‘28 ŞUBAT’IN ÇOCUĞU AKP’DİR’

28 Şubat darbesine ilişkin Demirtaş, “28 Şubat'ta darbe yapanlar bugün Sarayda el ele tutuşmuşlar ittifak yapıyorlar. 28 Şubat'ın çocuğu AKP'dir, onun rantını yiyen AKP'dir. Onun rantıyla iktidara gelen AKP'dir” dedi. Suriye’deki ateşkese ilişkin Hükümetin tutumunu da eleştiren ve Başbakanın ‘Suriye'de ateşkesi tanımayız’ açıklamasına atıfta bulunan Demirtaş, “Davutoğlu sen Suriye'de savaşan taraf değilsin ki, sana ne oluyor?” diye sordu. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da miting sonrası polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Sur'da 10 dakika içinde 7 patlama oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...