28 Şubat 2016 11:42

Müftüoğlu: İş güvencesine saldırı politikaları barbarlıktır

Paylaş

Pendik'te düzenlenen panelde konuşan Akademisyen Özgür Müftüoğlu, kıdem tazminatı ve 657 sayılı yasaya değinerek, “Bu politikalar tam bir barbarlıktır” dedi.

EMEP Pendik İlçe Örgütü ve Tokat Almus Gölgeli Derneği ‘Kıdem tazminatının fona devri’ ve ‘Ortadoğu ve Türkiye deki savaş’ şeklinde iki bölümden oluşan bir panel düzenledi. Panele Akademisyen Özgür Müftüoğlu ile Emek Partisi MYK Üyesi Levent Tüzel katıldı.

Kaldırılmak istenen kıdem tazminatının işçi sınıfının uzun süreli mücadelesinin bir kazanımı olduğunu dile getiren Müftüoğlu, “Kıdem tazminatı işçi için bir iş güvencesidir. Aynı şeyi kamu çalışanları içinde gündeme getiriyorlar. 657’deki değişikliklerle kamu çalışanlarını güvencesizi hale getirmek istiyor” dedi.

AKP SAVAŞ KONSEPTİNE KAZANMAK İSTİYOR

Levent Tüzel ise konuşmasında şunları söyledi: “Bir yandan Cizre’de Sur’da Kürtlere en vahşi yöntemlerle saldıran Hükümet bir yandan da HDP’yi Meclis dışına atmanın yollarını arıyor. Yıllardan beri emekçileri bir bölünme paranoyasıyla yönettiler. Ama gelinen noktada Kürtler birlikte yaşamak istediklerini her defasında tekrarlıyor. AKP Kürtlere en vahşi yöntemlerle saldırırken işçi sınıfı ve emekçileri hazırladığı savaş konseptine kazanmaya çalışıyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da iş bırakma eylemi 4. gününde

SONRAKİ HABER

‘Çocuklar ölmesin bisiklete binsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...