28 Şubat 2016 11:24

Özel harekatçılar, HDP Şırnak Milletvekili Encü'nün kaldığı evi bastı

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu ve gazetecilerin İdil'de kaldığı evi basan polis, adeta terör estirdi. Arama sonrası polis, gazetecileri ve ev sahibi Karagöl'ü gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Paylaş

Özel harekat polisleri, Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün kaldığı evde arama yaptı. Encü ve gazetecilerin Süryani Mahallesi'nde kaldığı binanın etrafı polis tarafından sarıldı. İçeri girip arama yapacaklarını belirten polise Encü, arama kararlarının olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine Encü polis tarafından "Biz devletiz seni de yere serer içeri gireriz" şeklinde tehdit edildi.

Arama kararının gelmesinin ardından özel harekat polisleri 3 katlı binanın içine girdi.

Encü, kaldığı evin sahibini darbedildiğini, kardeşi Veli Encü'nün gözaltına alındığını yazdı.

Encü, konuya ilişkin Twitter hesabından şunları yazdı:

"Sayın Davutoğlu üzerime yolladığın bu askerlerini bir an önce geri çek. Bu üslup ve bu tavırlar ile seninde altında kalacağın şeyler yaşanabilir.

Şu anda kaldığım evin etrafı sarılmış durumda. Silahla tehdit ediliyorum. Terbiyesizce bir tavır sergileniyor. Gözü dönmüş bir güruh bunlar.

Olacak en küçük birşeyin sorumlusu bu ülkenin yöneticileridir. Burdan hepsine sesleniyorum; Çekin bu gözü dönmüş silahlılarınızı kapımızdan.

Kaldığm evin sahibini darp edip kardeşim Veli Encü'yü göz altına alıp şahsıma fiili saldırıda bulunan güvenlik güçleri hükümetten emir alyor."

Encu'ye saldıran polisler, DİHA muhabirleri Ferzen Çatak ve Mahmut Ruvanas, Azadiya Welat Gazetesi muhabiri Kadri Esen ile ev sahibini gözaltına aldı. (DİHA)

İDİL'DE TOP ATIŞLARINA HEDEF OLAN BELEDİYE BİNASINA BAYRAK ASILDI

ÖNCEKİ HABER

İdil'de top atışlarına hedef olan belediye binasına bayrak asıldı!

SONRAKİ HABER

Urfa'da iş bırakma eylemi 4. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...