28 Şubat 2016 08:27

Erdoğan: AYM kararına sessiz kalırım ama saygı duymam, kabullenmem

Paylaş

5 günlük Batı Afrika gezisi öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül için verilen tahliye kararına saygı duymadığını belirtti. Dündar ve Gül'ün haberlerinin "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilemeyeceğini iddia eden Erdoğan, "Yapılan casusluktur" dedi. Erdoğan yerel mahkemenin kararında direnmesi gerektiğini ifade etti.Tahliye kararı için "sessiz kalırım ancak kabul etmek, uymak, saygı duymak zorunda değilim" diyen Erdoğan, kendi iktidarlarında basının çok özgür olduğunu öne sürdü.

Erdoğan'ın Dündar ve Gül kararına dair açıklamaları şöyle:

"Her şeyden önce, şu ana kadar dikkat ederseniz herhangi bir açıklamada bulunmadım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından, uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Cumhurbaşkanlığı sözcümüz bazı açıklamaları yapmıştı. Bakar kör olmak durumunda değiliz. Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Basın mensubu, yazılı görsel, kalkacak, her türlü hakareti yapacak, biz de sessiz kalacağız.

Anayasa Mahkemesi, bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım ama kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum.

Yerel mahkeme bu karara direnebilirdi. O zaman AYM’nin kararı boşa çıkacaktı. Tahliye edilen kişiler AİHM'e gideceklerdi. Oradan alacakları cevap da bellidir. Bu adımlar doğru değildir. Bizim 13-14 yıllık iktidarlarımız medyanın fikir ve düşünce özgürlüğü bakımından en ideal duruma ulaştığı dönemdir.

Bizim dönemimiz cezaevlerinin gazetecilerle doldurulduğu dönem değildir. Bu dönemler bizden önceki dönemlerdir. Bizim iktidarımızda bunlar cezaevlerinden çıkmıştır, bizim yaptığımız yasal düzenlemelerle çıktılar. Yanlış yaptık herhalde. İfade ve düşünce özgürlüğünün sonuna kadar yanındayım. Ama ifade ve düşünce özgürlüğü maskesi altında saldırmaya değilim. Bu bir casusluktur. "

AV. KAMİL TEKİN SÜREK YAZDI: MAHKEME KARARINI TANIMAMAK

SURİYE'DE ATEŞKES

"Suriye'nin 3'te 1'inde falan ateşkes uygulanıyor. Cenevre süreci canlanırsa başarılı olur. Dün DAEŞ'in Tel Abyad'a saldırdığını ve kentin yüzde 70'inin kontrol altına aldıktan sonra Koalisyon uçaklarının bombaladığını öğrendim. Suriye'nin kuzeyinde YPG koridoru oluşmasına imkan veremeyeceğimizi söylemiştik. YPG'nin kuzeyde koridor amacını birileri destekliyor. " (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: 100 militan Türkiye'den Suriye'ye girdi, Tel Abyad'a saldırdı

SONRAKİ HABER

İran seçimlerinde 'Reformcular' Tahran'da 30'da 30 yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa