27 Şubat 2016 15:28

Yarkadaş, cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin ismini Genel Kurul’da okudu

Paylaş

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden çıkmasının ardından Türkiye’de halen 32 gazetecinin cezaevlerinde tutuklu olduğuna dikkat çekerek isimlerini TBMM Genel Kurulu’nda okudu.

Can Dündar'ın önümüzdeki salı günü yeniden gözaltına alınacağı iddialarına ise Yarkadaş, “Umarım, Can Dündar'a ilişkin böyle bir komplo kurmaya kalkmazsınız çünkü bu komployu kurarsanız bunun da altında kalır, tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalırsınız.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, halen cezaevinde tutuklu bulunan 32 gazetecinin isimlerini tek tek TBMM Genel Kurulu kürsüsünde okudu. Bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alan Yarkadaş, “Sayın milletvekilleri, elimde iktidarınızın yarattığı kara bir tablo var. Şöyle bir göstereyim. Ali Konar, Beritan Canözer, Erdal Süsem, Erol Zavar, Ferhat Çiftçi, Feyyaz Irmak, Gurbet Çakar, Gültekin Avcı, Hamit Dilbahar, Hatice Duman, Hidayet Karaca, Kamuran Sunbat, Kenan Karabil, Mazlum Dolan, Mehmet Baransu, Mesut Aslan, Mikail Barut, Mikdat Algül, Yusuf Keskin, Mustafa Gök ve ismini saymaya zamanımın yetmediği tam 32 kişi. Bunlar Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest kalmasıyla birlikte sayıları 32'ye düşen gazeteciler.” dedi.

AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in “El insaf” demesine Yarkadaş şu şekilde cevap verdi: “Ülkemiz uluslararası kuruluşların araştırmalarına göre hapisteki tutuklu gazetecilerin sayısının en üst olduğu bir yerde görünüyor. Bu gerçeğe rağmen, Mehmet Metiner ‘El insaf’ diyebiliyor. ‘El insaf’ demek yerine, ‘Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir’ diyenlerin bunun gereğini yerine getirmesi gerekiyor.”

‘TÜKÜRDÜĞÜNÜZÜ YALAMAK ZORUNDA KALIRSINIZ’

Can Dündar ve Erdem Gül’e 92 gün boyunca eziyet yapıldığını ifade eden Yarkadaş, “Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla birlikte 2 gazeteci özgürlüğüne kavuştu. Ancak Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılmasının ardından Bülent Arınç'ın 'troliçe' dediği ahlaksızlar hemen harekete geçti, Can Dündar'ın önümüzdeki salı günü yeniden gözaltına alınacağını ve Fethullah Gülen Cemaati bağlamında yapılacak bir operasyonda tutuklanacağını yazdılar.” şeklinde konuştu.

Metiner’in, “Barış, senin bu paralel severliğin nereden geliyor?” diye sataşması üzerine Yarkadaş, “Bunlardan birinin Cumhurbaşkanlığında danışman olduğunu da tespit etmiş bulunmaktayız. Umarım, Can Dündar'a ilişkin böyle bir komplo kurmaya kalkmazsınız çünkü bu komployu kurarsanız bunun da altında kalır, tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalırsınız.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Çam'dan Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart

SONRAKİ HABER

28 ülkede mülteci hakları için eylem: 'Güvenli geçiş şimdi!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...