27 Şubat 2016 14:35

Şirketin iş makineleri ve çalışanları neden Cerattepe'de?

Paylaş

Artvin'in Cerattepe bölgesinde maden şantiyesi alanına çıkmalarına izin verilen Yeşil Artvin Derneği üyeleri ve hukukçulardan oluşan 10 kişilik heyet, bölgede iş makineleri ve şirket elemanlarının olduğunu ifade ederek, “Başbakan’ın sözüne rağmen, güvenlik güçleri ve şirket neden burada bekliyor?” diye sordu.

Yeşil Artvin Derneği üyeleri ile Başbakan Davutoğlu’nun görüşmesinden “Hukuki süreç bitene kadar madencilik faaliyetlerinin durdurulması” kararı çıkmıştı. Bunun üzerine bölgede neler olup bittiğini öğrenmek isteyen dernek üyeleri ve hukukçulardan oluşan 10 kişilik heyet, Cerattepe bölgesine valililik izniyle çıktı. Heyetle birlikte basın mensuplarının girişine ise izin verilmedi.

İnceleme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan şöyle konuştu: “Yargı kararına kadar bekleyeceklerini söylediler. Niye beklediklerini sorduk, iş yeri iznini, SSK kayıtlarını görmek istedik. Murgul’da olduğunu söylediler. İzinleri Murgul’da ama kendileri burada! ‘Bize yasal ve yazılı izin gösterin’ dedik, ‘Murgul’a gelin gösterelim’ dediler” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mahkeme kararı bitene kadar çalışmaların duracağını söylediğini hatırlatan Nur Neşe Karahan, “O zaman güvenlik güçleri ve şirket neden burada bekliyor?” diye sordu. (Artvin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cansel Buse K.'nin okuduğu lisede ikinci intihar

SONRAKİ HABER

Kadın muhasebeciler ilk genel kurulunu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...