27 Şubat 2016 13:57

CHP'li İnce: Asker operasyon yetkisi istediğinde izin vermeyen valileri yargılayacağız

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin iktidar olması halinde başbakan ve bakanların yanı sıra kamu görevlilerini de yargıya göndereceklerini söyleyerek, 'O silahlar yığılırken, mayınlar döşenirken asker operasyon yetkisi istediğinde onlara izin vermeyen valiler sizi de yargılayacağız' dedi.

Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen bir söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Salon girişinde yoğun ilgiyle karşılanan İnce’ye CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Milletvekili Emre köprülü, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eşlik etti.

Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda konuşan İnce, AKP hükümetini eleştirerek partisinin iktidar olması halinde şu andaki bakanların da yargılanacağını söyledi. 

İnce, “Neden sokaklarımızda bombalar patlıyor. Neden ürünümüz para yapmıyor. Emeklilerimiz geçinemiyor. İşte biz bunları sorgulamak için buradayız. Bu ülkeyi felaket bir Cumhurbaşkanı ile hayalet bir başbakanın yönetiyor. Dün bütçe görüşmelerinde başbakan görünümlü müsteşar genel başkanımıza laf etti. ‘Sen kasetle geldin öyle genel başkan oldun’ dedi. Hey Davutoğlu sen daha genel başkan bile olamadın. Ağabeyin ne derse onu yaparsın. Ağabeyin Bakanlar Kurulu’nu kaçak sarayda yapar sen de tıpış tıpış gidersin. Ağabeyinin damadını bakan yapma da göreyim seni. Sen doğan görünümlü şahin, bu laflar bir modifiye, sende başbakan görünümlü müsteşarsın” dedi.

“VALİLERİ DE MİT GÖREVLİLERİNİ DE YARGILAYACAĞIZ'

CHP’nin iktidar olması halinde başbakan, bakan ve MİT görevlilerinin yanı sıra bazı valilileri de yargılayacaklarını ifade eden İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece bakanları, başbakanı değil, kamu bürokrasisinden de yargıya göndereceklerimiz var.  O bombalar döşenirken. O silahlar yığılırken, mayınlar döşenirken asker operasyon yetkisi istediğinde onlar izin vermeyen valiler sizi de yargılayacağız. MİT’in görevi nedir ? İstihbarat toplamaktır. Yan gelip yatmak değildir. MİT’in görevi muhaliflerin özel hayatına incelemek değildir. MİT’in görevi silah nakliyatı yapmak değildir. Onların görevi istihbarat toplayıp canlı bombaları önceden bulmaktır. Onu bulmayan MİT yetkililerini de yargılayacağız.” (Tekirdağ(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da gözaltı anı: Polis, gence silah çekti

SONRAKİ HABER

Cansel Buse K.'nin okuduğu lisede ikinci intihar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...