27 Şubat 2016 12:47

Gıda-İş’ten ‘saldırılara karşı sendikalı ol’ çağrısı

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışan işçilere kıdem tazminatı ve kiralık işçi büroları yasası ile ilgili bildiri dağıttı.Gıda-İş, işçileri sendikalı olmaya çağırdı.

Antalya OSB’de faaliyet gösteren gıda imalatı yapan fabrikalarda, örgütlenme hamlesi başlattıklarını bildiren sendika temsilcileri, fabrikaların önünde işçilere bildiriler dağıttı. Fabrika patronunun, vardiyadan çıkan işçilere bildirinin dağıtılamaması için servis arabalarını fabrika bahçesine alarak jandarma çağırması dikkat çekti. Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Mustafa Aykara, bildirilerin dağıtılabileceğini ve bunun kanuni bir hak olduğunu belirtti. Aykara, “Patronların bu uygulamaları bizi engelleyemez. Bizler anayasal hakkımızı kullanarak işçileri sendikalı olmaya çağırıyoruz ve bu çalışmalarımız OSB’de devam edecektir” dedi.

OSB’de bulunan bir fabrikada çalışan işçilerden biri, “Bizler Gıda-İş’in gerek bu gün, gerekse önceleri dağıttığı bildirilerden çok şey öğreniyoruz. Kıdem tazminatının fona devredilme planlarını, kiralık işçi bürolarını ve işçilerin haklarını öğreniyoruz. Bizler de bu öğrendiklerimizi işçi arkadaşlarla konuşuyoruz” dedi. Başka bir işçi de “7 boğaza bakıyorum fakat aldığım ücret 1300 TL. Bu para ile geçinemiyor, resmen sürünüyoruz. Bizim birleşip örgütlenmek ve hakkımızı aramaktan başka bir seçeneğimiz yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da 'Cansel Buse' eylemi: Hiçbir kadının can ve beden güvenliği yok

SONRAKİ HABER

Arçelik’te tüm sözleşmeli işçiler işten atıldı: İşten atma sürüyor Türk Metal seyrediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...