27 Şubat 2016 12:43

Malatya'da 'Cansel Buse' eylemi: Hiçbir kadının can ve beden güvenliği yok

Paylaş

Malatya'da, Emek Gençliği, Birleşik Haziran Hareketi ve Sosyalist Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla toplanan kitle, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Paşaköşkü Mahallesi, PTT karşısında toplanan kitle Emeksiz Üst kavşağına yürümek istedi. Ancak polis kitlenin önünde barikat kurarak buna izin vermedi. Bunun üzerine kısa süreli bir arbede yaşanırken, polisler copla saldırdı.

Kitle temsilcileri Cansel Buse'nin bir polis kızı olduğunu, hiçbir kadının can ve beden güvenliğinin kalmadığını belirterek, yürüyüşe izin vermeyen polislere tepki gösterdi.

Yürüyüşü engellenen kitle bir süre yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Bu sırada "Cansel Buse onurumuzdur! AKP'nin polisi katillerin yanında! Kadın, Yaşam, Özgürlük!" sloganları atıldı. Ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı okuyan Emek Gençliği üyesi Berfin Güler, Cansel'in ölümünün sorumlusunun olayın üstünü kapatmaya çalışan okul yönetimi olduğunu söyledi. Ve asıl katilin ise, "Gece yarısı orada ne işi varmış, neden dekolte giyinmiş" diyerek tecavüzleri meşrulaştıran erkek egemen zihniyet olduğunu belirtti. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz haberlerinin yapılmadığı bir günün geçmediğini söyleyen Güler, bu zihniyeti devlet aklının beslediğine dikkat çekti.

Güler, "Katil, Cizre'de, Sur'da katledilen kadınların, çıplak bedenlerini teşhir eden vahşi devlet zihniyetidir. Katil, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran hukuk sistemidir" dedi. Güler, bu şiddet sarmalından kurtulmanın tek yolunun ise birlikte mücadeleden ve örgütlenmekten geçtiğini söyledi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş kiralık işçilik tasarısına karşı imza kampanyası düzenliyor

SONRAKİ HABER

Gıda-İş’ten ‘saldırılara karşı sendikalı ol’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...