27 Şubat 2016 12:43

Termikel’de üretim durunca ücretler yattı

Paylaş

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Termikel fabrikasında 2015 yılı ağustos ayından bu yana geç yatan ücretler işçilerin tepkisine neden oldu. Ücretlerin bir ay geriden yatırıldığı fabrikada pres bölümünde çalışan işçiler bir süre iş durdurdu. Bunun üzerine fabrika yönetimi işçilere ücretlerinin yarısının önceki gece kalan yarısının da çarşamba günü yatırılacağı sözü verdi. Verilen söze güven duymayan işçiler gece yarısına kadar bekleyişlerini sürdürürken, ücretlerinin yarısının yatırıldığı öğrenildi. 

Ankara’da Sincan OSB’de bulunan Termikel fırın, ocak ve davlumbaz fabrikasında aylardır ücretler geç ödeniyor ve işçilerin hesaplarına ücretleri eksik yatırılıyor. Gazetemize konuşan işçiler Termikel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya’ya maaşlarının niye verilmediğini sorduklarında, ‘İmkan yok, vereceğiz’ cevabıyla karşılaştıklarını söyledi. Bir işçi “Ahmet Bey bir türlü o fırsatı bulamıyor demek ki. Ondan bundan borç alıyoruz. Cebimizde ekmek parası yok. Ne yapacağız biz de bilmiyoruz. Kara kara düşünüyoruz. Millet ne yapsın” diye konuştu. 

Asgari ücretin 1300 TL’ye çıkmasına rağmen kendi ücretlerinde bir artırıma gidilip gidilmediğini sorduğumuz bir işçi de henüz artırıma gidilmediğini kaydetti. “Bir bilgilendirme yapıldı mı?” diye sorduğumuz işçi, “Yansıyacak inşallah, şu anda bir şey yok. Patron ne zaman isterse o zaman yansıyacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Hasta tutuklular serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Türk-İş kiralık işçilik tasarısına karşı imza kampanyası düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...