27 Şubat 2016 09:46

‘Tel Abyad’a saldıran IŞİD’çiler Akçakale tarafından geldi’ iddiası

Paylaş

Tel Abyad’a saldıran yaklaşık 200 IŞİD’çinin etkisiz kılındığını söyleyen Kent Meclisi Yöneticisi Ebu Ciwan, saldırının Türkiye tarafından 3 kol şeklinde organize edildiğini iddia etti

DİHA’nın haberine göre Tel Abyad kent merkezi ile Silluk ve Eyn İs kasabalarına dün gece saat 01.00 sıralarında saldıran yaklaşık 200 IŞİD’çinin, Akçakale tarafından askerin gözetiminde kente girdiği iddia edildi. Halk Meclisi yönetiminden Ebu Ciwan'ın verdiği bilgilere göre, sınır kapısının batısı ve doğusundan iki grup halinde giren yaklaşık 200 IŞİD’çi, Türkmen köyü üzerinden güneye geçerek, 3 koldan kente saldırdı. Türkmen köyünde 1, kent merkezinde 1 olmak üzere 2 bombalı araç patlatan IŞİD’çiler kent merkezinde YPG/YPJ güçleri ile çatıştı

Şu saatlere kadar süren çatışmalarda IŞİD’çilerin çoğunun öldürüldüğü, bir kısmının da yaralı ve sağ olarak yakalandığı öne sürülen açıklamada, kentin temizlendiğini söylendi.

Siluk ve Eyn İs kasabalarına ilişkin de bilgi veren Ciwan, Siluk'ta 2 bombalı aracın patlatıldığını ve burada 48 IŞİD’çinin öldürülüp kasabaların tamamen denetim altına alındığını söyledi.

Aynı şekilde sınır hattında görevli YPG'li Mahmut Alişar ise, son 3 gündür sınır hattının elektriklerinin asker tarafından kesildiğini iddia ederek, dün gece de elektrik kesildikten sonra sınırdan giren IŞİD’çileri görüp müdahale ettiklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin barış mitinginde konuşan Demirtaş: Haklı mücadelemiz sürüyor

SONRAKİ HABER

Barış grupları Sur’da mahsur kalanlar için acil yardım istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...