27 Şubat 2016 09:17

Medakitap dikkat çekici iki kitap ile yayın hayatında

Paylaş

Medakitap Yayınları, derdini söyleyerek efkârını bulaştırmak isteyenlerin, anımsayanlar için, çoğunluğu İzlek Dergisi çevresinden olan ve yeni katılımlarla güçlenen bir grubun, komünal bir çabası olarak yayın hayatına başladı. 

Yayınevinin iki kitabı da birbirinden dikkat çekici. Biri, Serdar Aydın’a ait Nilgün Marmara Metinleri ve Fragmanlar, diğeri de Ali Hikmet Eren imzalı, Ankara’nın Delileri.

Serdar Aydın’a ait Nilgün Marmara Metinleri ilk olarak 1997 yılında basıldı. Kitabın ikinci baskısı Medakitap’tan çıktı. 

İnternet pek çok zaman kişiyi yanıltabiliyor. Birçok şairin şiiri bir başkasınınmış gibi gösteriliyor. O isimlerden biri de Serdar Aydın...  “Fragmanlar” adlı uzun şiirin birçok bölümü Nilgün Marmara’ya ait zannediliyor. Günümüz teknolojisinde de yaygınlaştırmayı sağlamak güç değil. Kişisel bloklar, çeşitli edebiyat- şiir sayfaları ya da sosyal paylaşım sitelerinde Serdar Aydın şiirlerine Nilgün Marmara adıyla rastlamak mümkün. Tamamen farklı bu iki şairin böylesi bir yanlışın öznelerine dönüştürülmesi Serdar Aydın’ı bir yanlışı düzelme yoluna itmiş. Kitabın ikinci baskısı yayın hayatına hazırlanmış.

ANKARA’NIN DELİLERİ

Ali Hikmet Eren, Ankara’nın Delileri kitabı da Medakitap’ın ikinci kitabı. Bir anomalinin teşhiri: Ankara’nın Delileri… Yoğun emekle Ankara’da saha çalışması sonucunda oluşmuş kitap. Ali Hikmet Eren bildiği, tanıdığı veya  kendisine aktarılan delilerle uzaktan temas kurup onları gözlemleyerek, doğrudan tanıklıklara dayanan bilgileri aktararak anlatmış delileri. Kitap kendi akıllılığımızı sorgulamamazı hedefliyor! (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Europol : 40 bin insan kaçakçısının yıllık cirosu 6 milyar avroya ulaştı

SONRAKİ HABER

Mersin barış mitinginde konuşan Demirtaş: Haklı mücadelemiz sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...