27 Şubat 2016 06:57

EMEP: Özgür basın susturulamaz, imc tv karartılamaz

Emek Partisi imc TV’nin karartılmasına ilişkin bir açıklama yaparak “Özgür basın susturulamaz, imc tv karartılamaz” dedi.

Paylaş

“Halen onlarca gazeteci cezaevindeyken, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye olmasına bir nebze sevinebilmişken, üzerinden 24 saat bile geçmeden 120 haber sitesinin twitter hesabının kapatılması ve ekran karartılması ile karşılaştık” diyen Emek Partisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcısının, TÜRKSAT’tan, imc TV’nin yayınlarını durdurmasını istemesini emir telakki ettiğini ve yıldırım hızıyla imc TV’nin yayınını kestiğini aktardı.

EMEP herhangi bir mahkeme kararına dahi gerek görülmeden keyfi bir şekilde imc TV’nin ekranlarının karartılmasının, haber yapma ve haber alma özgürlüğünün geldiği boyutu göstermesi açısından ibretlik bir örnek olarak yorumladı ve “Aynı zamanda siyasi iktidarın yandaş hale getiremediği, satın alamadığı, susturamadığı basın-yayın kuruluşlarına yönelik baskısının dolaysız ifadesidir” diye yazdı.

Emek Partisi Türkiye’nin, haber yapmak için can güvenliğini tehlikeye atmak zorunda kalan muhabirler ülkesi haline geldiğini ve Türkiye’nin, 34 gazetecinin hapis yattığı, haberi ‘heyecanlı’ takip edenin tutuklandığı bir ülke olduğunu yazarak “Ama aynı zamanda gerçeğin peşinde koşmaktan vazgeçmeyen gazeteciler ile hem haber alma hakkına, hem de gerçek habercilere ve onların kurumlarına sahip çıkanların da ülkesidir” dedi.

EMEP açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Basına yönelik hiçbir sansür uygulamasını kabul etmiyoruz. imc TV’nin karartılmasını şiddetle kınıyor, yayın hayatına başlaması için tüm ilgili kurumları görevini yapmaya davet ediyoruz. Basın, ifade özgürlüğü demokrasi mücadelesinin önemli bir unsurudur ve tüm kamuoyunu bu özgürlüğünden vazgeçmemeye, baskılar karşısında haber alma hakkına sahip çıkmaya ve özgür basınla dayanışmaya çağırıyoruz. Özgür Basın Susturulamaz, imc TV Karartılamaz!” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: AK Parti’nin efsanevi kurucu lideri Erdoğan’dır, yeni lideri benim

SONRAKİ HABER

Sur'da 1 saatte 10 patlama oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...