27 Şubat 2016 06:48

Yandaş gazeteler Dündar ve Gül'ün tahliyesine çok üzüldü

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye edilmesi iktidara yakın 8 gazetenin birinci sayfasında yer almadı, 5 gazete ise kararı birinci sayfasına taşısa da karardan hiç memnun olmadıklarını gösterdi. Erdoğan’a ilan-ı aşkıyla bilinen işadamı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Sancak Medya Grubu’na bağlı Star, Akşam ve Güneş birinci sayfalarında Dündar ve Gül’e ilişkin hak ihlali ve tahliye kararını eleştirdi.

Paylaş

Star gazetesi ise komplo teorisinde sınır tanımadı ve “AYM’nin Dündar ve Gül kararı FETÖ’nün yeni darbe girişimi” dedi. 

İktidara yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki “hak ihlali” kararını “28 Şubat’ın yıl dönümünde FETÖ’nün yeni darbe girişimi” olarak yorumladı. Gazete manşetinde,”"Hukukçulara göre, Anayasa Mahkemesi’nin Dündar ve Gül kararı ikinci ‘kamikaze’ dalışı. Asıl hedef ise ‘Başkanlık’ ve Erdoğan” ifadeleri yer aldı. Haberde ayrıca, “MİT TIR’larını durdurup Bayırbucak'ı savunmasız bırakma ihanetine imza atan FETÖ, milyonlar akıtarak casusluk yaptırdığı Dündar ve Gül’ü kurtarmak için AYM’deki kripto üyelerine kamikaze dalışı yaptırdı” denildi. 

Güneş “Casusluk artık serbest’’ başlığıyla manşetten verdiği AYM kararına ilişkin, “AYM bu kararıyla casusluğun suç olmadığına hükmetmiş oldu” dedi. Akşam gazetesi “Can Dündar’a AYM’den jest” başlığını kullandığı haberinde birinci sayfada küçük bir kutu olarak okuyucularına duyurdu. Sabah, Takvim, Bugün, Millet, Yeni Akit, Vahdet, Diriliş Postası ve Milat, AYM’nin kararını birinci sayfasına taşımadı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Maraş’ta öğrencilere bıçaklı saldırı:1'i ağır 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: AK Parti’nin efsanevi kurucu lideri Erdoğan’dır, yeni lideri benim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...