27 Şubat 2016 06:06

Sur'da kuşatma altındaki Remziye Tosun: Olduğumuz bina bombalanıyor

Paylaş

200 sivilin mahsur kaldığı Sur'da çocuklarıyla birlikte bir evin bodrumuna sığınan Remziye Tosun, telefonla bağlandığı DİHA’ya, kaldıkları yerin sabah saat 04.00'ten bu yana bombalandığını belirterek, "Bulunduğumuz alana değil, resmen olduğumuz binaya düşüyor. Bugün son gündür. Ya girin ya da bizi ölüme bırakın" diye seslendi.

Diyarbakır güne, 88 gündür kuşatma altında bulunan Sur'dan art arda gelen büyük bombalama sesleriyle uyandı. Bombalamanın hala sürdüğü Sur'da saldırı altında bulunan 200 sivilden biri olan Remziye Tosun, telefonla DİHA'ya konuştu.

Bombalama seslerinin kesintisiz sürdüğü bölgeden konuşan Tosun, şunları kaydetti:

'BOMBA BULUNDUĞUMUZ BİNAYA DÜŞÜYOR'

"Bulunduğumuz alana değil, resmen olduğumuz binaya düşüyor. Bu zulümdür, vahşettir. Gidecek yerimiz de yok. Tanklar rastgele atıyor. Sonra da 'Koridor var' diyorlar. Biz nasıl çıkalım siz söyleyin.

Çocuklar da artık 'Biz burada öleceğiz' diyor. Biz kendimizi ölüme hazırladık. Biz sizden çoktan umudu kestik. Gerçekten kestik. Sur'daki herkes için bugün son gün, herkes katliamla karşı karşıya. Eğer biz burada ölürsek kimse gelmesin. Cenazemizi de alıp kollarınızda gezdirmeyin. Gerçekten Balıkçılarbaşı'nı artık yasaklayın, ondan aşağısına kimse girmesin. Çocuklarım uyanıktır. Korkudan ağlıyorlar. 'Bugün öleceğiz, öleceğiz' diyorlar. 9 yaşındaki kızım (Şevin Tosun) kendini ölüme hazırlamış. 'Anne korkma zaten öleceğiz' diyor.

Sabah 04.00'ten bu yana binamız tankla vuruluyor. Biz en alt kattayız. Görseniz gerçekten şaşırırsınız, nasıl yaşadınız burada diye. Tankla vuruluyor. Biz en alt kattayız. Lanet gelsin diğer ihtiyaçlardan vazgeçtik, tek kaygımız çocuklarımızın canıdır. Sabahtan bu yana çok yoğun saldırı var. Tank ve kepçe sesleri geliyor. Gerçekten öleceğiz burada. Son gündür. Ya girin ya da kökten bizi ölüme bırakın.

Bu kadar sivil burada bizi ölüme bırakın. Bu kadar insan burada, bu kadar sivil burada, insan bu kadar duyarsız olmaz. Bugün bizedir, yarın herkesin kapısında olacak. Gerçekten biz ölürsek buradaki bütün aileler olarak öyle kararlaştırmışız kimseyi cenazemizde istemiyoruz.

Bomba, tank ne kullanmıyorlar ki. Eğer bu durumdan sağ kurtulursak size binayı göstereceğiz ne durumda diye. Gerçekten şu ana kadar nasıl ölmemişiz ona şaşırıyoruz.

Biz 6 kişi yan yanayız. 3 yetişkin, 3 çocuk. Vallahi yanımdaki kadın arkadaşın (Emine Abiş) psikolojisi bozulmuş. 'Öleceğiz' diyor. Yanımdaki arkadaşım sizinle konuşmak bile istemiyor. 'Bizi ölüme terk ettiler' diyor."

Telefon görüşmesi boyunca çok yoğun bombalama sesleri geliyordu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Öztürk'ün öldürülmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

Maraş’ta öğrencilere bıçaklı saldırı:1'i ağır 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa