27 Şubat 2016 05:53

Yılmaz Öztürk'ün öldürülmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

Paylaş

Küçükarmutlu'da polis tarafından öldürülen Yılmaz Öztürk'ün ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Öztürk'ü öldüren polisin tespit edilmesi için bir müfettiş görevlendirildi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Küçükarmutlu Mahallesi'nde, 20 Şubat gecesi Sarıyer Karakolu'na yönelik gerçekleştiği ileri sürülen saldırıda yer aldığı iddiasıyla polis tarafından boynunun arkasından tek kurşunla katledilen Yılmaz Öztürk'ün ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bazı taleplerde bulunan savcılık, polis merkezinin dışarıyı gören kamera kayıtlarını, Öztürk'ün bulunduğu yeri ve karakol ile arasındaki mesafeyi gören MOBESE ve işyeri kameralarının gönderilmesini istedi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Savcılık ayrıca, Öztürk'ün işyeri ile evi arasında genel olarak hangi zaman diliminde, hangi yol ve güzergahı kullanarak evine gittiğinin tespit edilmesini de istedi. Soruşturma kapsamında Öztürk'ü öldüren polisin tespit edilmesi için de bir müfettiş görevlendirildi.

Öztürk'ün ailesinin avukatları 23 Şubat'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatlar, Başsavcılığa verdikleri dilekçelerinde fail polisin kimliğinin tespit edilerek hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açılmasını talep etmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'ın ilk yazısı: Bir yandaş yazı denemesi Erdoğan’a açık teşekkür

SONRAKİ HABER

Sur'da kuşatma altındaki Remziye Tosun: Olduğumuz bina bombalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...